Slide
Slide

1. Новогодишен оперетен бал 

„На бал! Всички на бал, всички на бал!”
Заповядайте на традиционния концерт – спектакъл на Националния Музикален театър „Ст. Македонски“
„Новогодишен оперетен бал” в зала 1 на НДК на 28 декември от 19 часа.

Оперетата е жанра на щастието, радостта и хармонията!

На този празничен концерт ще ни посрещнат с най- доброто от световната оперетна съкровищница – най-красивите арии, дуети и ансамбли, най- шеметните танци, най- блестящите костюми и декори, ще ни плени невероятния чар и виталност на оперетата!

2. Ски в Боровец

От днес – 27 декември, ще бъдат отворени любимите писти „Попангелов“ (Ястребец 2) и Ястребец 3 в ски-център „Ястребец“ в зимния курорт Боровец. Писта „Харамия“ също ще работи от днес, а връзката между долна станция на четириседалковия лифт „Ястребец Експрес“ и КВЛ „Ястребец“ е заснежена и позволява придвижване.

За съжаление поради граничните температури към момента, не всички писти в ски-център „Ситняково“ са готови и все още домакините не могат да пуснат нощно каране. Всеки ден за отворените и затворени писти можете да следите в сайта www.borovets-bg.com и в мобилното приложение My Borovets.

Имайки предвид, че в момента е ваканция и очакваме много малчугани- любители и трениращи на ски пистите , моля не забравяйте, че от съображения за сигурност не се разрешава качване на деца до 1.25м. сами на седалките. Всяко дете трябва да бъде придружавано от възрастен.

3. За него – ски, за нея – СПА! В Пампорово!

Пампорово е идеалното място за семейна ваканция. Зимният курорт може да предложи отлични възможности за ски, но наскоро в хотел „Перелик“ отвори нов СПА център – Body & Soul SPA Lounge. Той е разположен на три нива и близо 2000 м2, като предлага богат избор от най-разнообразни помещения за релаксация и възстановяващи процедури.

Центърът предлага билкова, кедрова, инфрачервена, арома и финландска сауни, солна стая, ледена стая, расул и масажни стаи, арома билкова баня, турска баня (хамам), релакс зона, контрастен и хоризонтален душ и още много други услуги и ще бъде на разположение на гостите на Пампорово както през зимата, така и през летните месеци. Специално за всички скиори и сноубордисти, които са си закупили лифт карта, ще се предлага отстъпка от 15% до 30% от входната такса при посещение на центъра.

4. Гала вечер – „Кармина Бурана“ и „Болеро“ – Балет „Арабеск“

На 28 декември, от 19 часа, в Музикален театър, бул. „Васил Левски“ 100, София.

Два от най-успешните спектакли на балет „Арабеск“, които взривяват публиката не само в България, но и по света.

„CARMINA BURANA“

Музика: Карл Орф
Хореография: Боряна Сечанова
Художник на костюмите: Цветанка Петкова-Стойнова

„Кармина Бурана” с хореографията на Боряна Сечанова, е поставена специално за турнето на Балет „Арабеск” в САЩ.
Ироничното и закачливо на пръв поглед е настроението, което носи хореографията на Сечанова. Над тази привидна лековатост, характерна и за стиховете в средновековния сборник, които вдъхновяват Карл Орф за „Carmina Burana“, обаче надделява мотивът за неумолимостта на Съдбата. Тя е тази, която властва над човешкия живот, направлява нашите действия, играе си с хората.

Изкусната хореография, колоритността на костюмите и професионалното изпълнение правят спектакъла едно неповторимо изживяване.

„БОЛЕРО“

Музика: Морис Равел
Хореография: Маргарита Арнаудова
Художник на костюмите: Цветанка Петкова-Стойнова

Публиката ще се наслади на невероятните ритми в музиката на Морис Равел и на изпълнението на артистите от балет „Арабеск“ в спектакъла „Болеро“.

Това е един от емблематичните спектакли на балет «Арабеск», останали в наследство от голямата хореографка и директор на трупата Маргарита Арнаудова. Спектакълът е поставен за пръв път през 1987 година.

„Болеро” носи силно изразена програмност и впечатляваща атмосфера, където балетното движение е стилизирано в ритъма на испанския танц. Заслуга за експресивната колоритност на танца има и полифоничността в хореографията на Маргарита Арнаудова.

5.  Новогодишен концерт на Акага и Кварто Квартет

Новогодишен концерт на емблематичните музикални състави Акага и Кварто Квартет на 28 декември от 19.00 ч. в зала „България“. Очаквайте вълнуваща музикална парти вечер и необикновено преживяване. Билети за концерта може да намерите в мрежата на Ивентим.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията