Slide
Slide

Балчик. Сватбите в Двореца в Балчик продължават да бъдат хит и да бележат ръст. Тази година брак са сключили 82 двойки или това е 11% увеличение спрямо миналата година. Към красивата лятна резиденция на румънската кралица Мария са напирали много младоженци от Европа, Северна Америка и дори от далечния и екзотичен остров Фиджи (Дейвид Самуел Хаули Онисимо, оженил се за Благея Ангелова Онисимо на 26 май, а семейството му е било облечено с традиционни островитянски дрехи), съобщи директорът на ДКИ-КЦ Двореца в Балчик Жени Михайлова.

Красивият архитектурно-парков комплекс е бил избран за съдбоносното „Да“ от 53 български двойки. 24 от сватбените тържества са смесен брак на нашенци с жители от Англия, Германия, Канада, Холандия, Швеция.

Немски фотограф от Дрезден е останал впечатлен от красотата на Двореца и при завръщането в родината си е провокирал публикуването на няколко интересни статии със снимки в местни медии. 5 от сватбите са изцяло с чужденци – две с англичани, две с румънци и една с младоженци от Латвия. Сватбеният сезон през тази година е започнал на 1 април и е приключил на 8 декември. За следващата година 22 двойки вече са резервирали ден и час за сватбата си в Двореца. Тържествата се провеждат обикновено в старата римска баня.

Сериозен успех! 260 000 туристи посетиха Двореца в Балчик за първите 9 месеца

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията