Ангелкова: В предложението за актуализация на бюджета липсва целева подкрепа за туризма, необходими са бързи и адекватни мерки (видео)
Ангелкова: В предложението за актуализация на бюджета липсва целева подкрепа за туризма, необходими са бързи и адекватни мерки (видео)
Slide
Slide
Slide
Slide
София. “В предложената от служебното правителство актуализация на държавния бюджет са заложени 430 млн. лв. за мерки за бизнеса, но отново само за мярката „60/40“, чиито нови условия, по които ще се реализира, още са неясни”, заяви бившият министър на туризма и настоящ народен представител от ПП ГЕРБ-СДС Николина Ангелкова. Тя счита, че липсва целева подкрепа за туризма.
“Не са предвидени средства, които пряко да подпомагат туристическия бизнес, което сериозно ще засегне сектора и ще стопира неговото възстановяване. Работодатели и служители имат спешна нужда от подкрепа.
Настояваме за незабавно продължаване на мерките за подкрепа на осигурителния доход на работещите в туризма, дори тази мярка да се надгради като се подпомага пряко всеки зает в сектора, както и за продължаване на мерките за фиксираните разходи и оборотен капитал на компаниите. Това трябва да намери своето отражение в предстоящата актуализация на държавния бюджет час по-скоро”, посочва Ангелкова.
Служебното правителството трябва да създаде подходящите механизми, процеси и организация, така че всеки гражданин, както и представителите на бизнеса, да може да се справи с проблемите, които произтичат за него от кризата.
Това очаква туристическият бранш: бързи и адекватни мерки и решения, а не такива, които повдигат повече въпроси и притеснения, от колкото решават проблеми”, добави Николина Ангелкова.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията