Slide
Slide
София. „В предложената от служебното правителство актуализация на държавния бюджет са заложени 430 млн. лв. за мерки за бизнеса, но отново само за мярката „60/40“, чиито нови условия, по които ще се реализира, още са неясни“, заяви бившият министър на туризма и настоящ народен представител от ПП ГЕРБ-СДС Николина Ангелкова. Тя счита, че липсва целева подкрепа за туризма.
„Не са предвидени средства, които пряко да подпомагат туристическия бизнес, което сериозно ще засегне сектора и ще стопира неговото възстановяване. Работодатели и служители имат спешна нужда от подкрепа.
Настояваме за незабавно продължаване на мерките за подкрепа на осигурителния доход на работещите в туризма, дори тази мярка да се надгради като се подпомага пряко всеки зает в сектора, както и за продължаване на мерките за фиксираните разходи и оборотен капитал на компаниите. Това трябва да намери своето отражение в предстоящата актуализация на държавния бюджет час по-скоро“, посочва Ангелкова.
Служебното правителството трябва да създаде подходящите механизми, процеси и организация, така че всеки гражданин, както и представителите на бизнеса, да може да се справи с проблемите, които произтичат за него от кризата.
Това очаква туристическият бранш: бързи и адекватни мерки и решения, а не такива, които повдигат повече въпроси и притеснения, от колкото решават проблеми“, добави Николина Ангелкова.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията