Slide
Slide

Видин. Първата балонена фиеста в страната ще се проведе над Белоградчишките скали, съобщи за Bgtourism.bg Евтим Стефанов от Приключенски център-Белоградчик. Събитието е планирано да се състои от 18 до 22 септември, като тази есен в него се очаква да се включат една дузина балони с екипажи от България, Румъния и Полша. „Белоградчишките скали по нищо не отстъпват на Кападокия, която е известна като една от най-популярните дестинации за полет с балон над забележителна местност“, категоричен е Стефанов.

Евтим Стефанов

Полетите с балон са предмет на метеорологичните условия и се извършват рано сутрин и следобед преди залез слънце. През петте дни на фиестата са планирани по две сесии за свободни полети, както и панорамни издигания над Белоградчишките скали всяка вечер при подходящо време.

Всеки балон има капацитет средно около 4 пасажери, в зависимост от размера на балона и метеорологичните условия в деня на полета. През първите 4 дни от фестивала ще се осъществят полети в района на Белоградчик над Белоградчишките скали а в последния ден – 22.09.2021г ще се лети в района на Видин, съобщават организаторите.

Радослав Янков обича разходките сред природата в Чепеларе, прави вкусен родопски специалитет

Полетът ще бъде с продължителност между 40 и 60 минути. Максималната височина, на която могат да се издигат балоните е 1 500 метра. Цената за полет е 300 лева за възрастен и 200 лева за деца. Продажбите на билети се осъществяват чрез сайта на Балонената фиеста: www.adventure-bg.com, на който има кодове за специална отстъпка до 30%.

Резервирането и заплащането на цената на билета НЕ ГАРАНТИРА полета с балон. Потвърждението на полета се прави в деня на фестивала, 30 минути преди полета, на техническата среща. Решението е на директора на балонената фиеста, в зависимост от атмосферните условия към този момент (валежи, посока и интензивност на вятъра, мъгла и др.).

От 17 септември: Четвъртият сезон на “All Inclusive” се завръща с щура ваканция в Албена

При невъзможност за осъществяване на полета поради неподходящи метеорологични условия или други причини можете да изберете друга полетна сесия в оставащите дни на фестивала, при условие, че има места и получите потвърждение от Приключенски център – Белоградчик. В случай, че това не е възможно можете да резлизирате предплатения от Вас полет в срок от 12 месеца след фиестата след презаверка в Приключенския център или да поискате възстановяване на платените от Вас пари.

Деца под 6-годишна възраст не могат да участват в свободен полет с балон, както и в панорамно издигане между скалите от съображения за сигурност.
Малките деца може да посещават зоната на фестивала само придружени от родители или законни настойници и следва да бъдат непрекъснато наблюдавани от тях, защото силните шумове и пламъци, произведени от балонните горелки, могат да ги изплашат и да ги накарат да изпаднат в паника, посочва Стефанов.

Деца на възраст между 6 и 18 години могат да участват в свободен полет само придружени от родител / законен настойник, който декларира на своя собствена отговорност, че поема отговорност за въпросния непълнолетен.

Балонената фиеста се организира от Приключенски център– Белоградчик към Сдружение „Регионални Партньорства за Устойчиво Развитие-Видин“. Събитието се реализира с подкрепата на Фондация Америка за България в рамките на проект „Балон Фиеста – Белоградчик“.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA