Slide
Slide
Slide
Slide

София. Вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова информира в телефонен разговор Елена Лисенкова, първи зам.-ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация за възможностите за влизане на руски туристи у нас. Тя благодари за получените отличия на двете най-големи туристически изложения в Русия – МИТТ и „Интурмаркет“.

От 1 май по три начина ще се влиза в България

„Наша най-важна задача в настоящия момент е да възстановим двустранния туристопоток, който пострада изключително много от глобалната пандемия от Ковид-19“, заяви министър Николова. Тя поясни, че днес на среща при министър-председателя Борисов, с участието на здравния министър професор Ангелов са анонсирани три възможности за влизане в България – ваксинационен сертификат, обхващащ всички признати от Световната здравна организация ваксини, включително и Спутник – V,  с отрицателен PCR тест или с отрицателен антигенен тест, с документ за преболедуване през последните 6 месеца.

Марияна Николова: В готовност сме да започнем летния туристически сезон (видео)

Вицепремиерът поясни още, че е осъществен голям напредък по отношение на ваксинирането на туристическия бранш. По думите ѝ нито един турист у нас – и български, и чуждестранен, не се е разболял от Ковид-19 от началото на пандемията, и това ни дава огромни надежди, че можем да имаме спокойно и безопасно лято.

МВнР има готовност да започне веднага издаването на туристически визи

Министър Николова съобщи още, че българското посолство в Москва организира среща на 29 април с всички акредитирани туроператори, работещи за дестинация България, на която своевременно ще бъдат информирани за изискванията за пътуване. Добави още, че ще продължи да работи, съобразно правомощията си, за укрепване на двустранното сътрудничество.

Министерство на туризма стартира рекламна кампания под надслов „Безопасно Лято 2021“

От своя страна Елена Лисенкова изказа благодарностите си, че именно Руската федерация е първата страна, която България информира за начините на влизане на туристите. „Много се радваме, че давате три възможности и сме сигурни, че това ще направи пътуванията от Русия към България безопасни“, уточни тя. И добави, че Русия е отворена за партньорство и сътрудничество с България.

България ще признава бързи тестове на 16 производителя

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията