Андраш Радо, Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Не се очаква поскъпване на самолетните билети след отпадането на ограничителните мерки. Така Андраш Радо – мениджър „Корпоративни комуникации“ в нискотарифната авиокомпания WizzAir, отговори на въпроса на bgtourism.bg „Средно с колко ще се оскъпят билетите с въвеждане на новите санитарни условия и правила за соц. дистанциране по време на полетите?“ в ексклузивна видеоконферентна връзка с българските медии, която продължи над 70 минути. Онлайн срещата бе организирана от M3 Communications Group, Inc. чрез платформата Microsoft Teams.

СРЕДНИТЕ СЕДАЛКИ НЯМА ДА СА ПРАЗНИ

„Всички искаме самолетите ни да са пълни. Очаквам цените на билетите да са ниски“, посочи той. На друг наш въпрос представителят на авиокомпанията каза, че не се планира средните седалки да останат празни. До тази мярка може да се стигне по искане на местните власти. Радо добави, че цените на самолетните билети зависят и се изчисляват автоматично от алгоритъм в зависимост от търсенето.

WIZZ AIR ГАРАНТИРА, ЧЕ ВСЕКИ ПЪТНИК ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ПАРИТЕ ЗА АНУЛИРАН ПОЛЕТ

„В момента има много искове от пътници за възстановяване на сумите. Компанията се опитва да автоматизира колкото се може повече процедурата, но в този момент, за да се възстановят парите отнема малко повече време от обичайното. Гарантираме, че всеки пътник ще си получи сумите.
Връщането на пари чрез агенции отнема повече време отколкото директно през сайта на авиокомпанията“, заяви Радо на въпрос на bgtourism.bg.

Представителят на Wizz Air гарантира, че авиокомпанията е предприела противоепидемични мерки за сигурност, които гарантират здравето на пътниците. „Екипажът ни е готов да разпознава болни от Covid-19, през последните два месеца няма потвърден пътник с вируса на нашия борд“, коментира още мениджърът. Той добави, че основен ангажимент е на летищата да проверяват здравето на пътниците, а не на авиокомпаниите.

ВЪЗДУХЪТ В САМОЛЕТИТЕ НА WIZZ AIR Е ЧИСТ КОЛКОТО В ОПЕРАЦИОННА СТАЯ

В самолетите на Wizz Air има хепа-филтри, които пречистват 99,7% от вирусите и бактериите в самолета. Въздухът е чист колкото в операционна стая. Така Радо отговори на нашия въпрос „Какъв здравен контрол ще има за пасажерите?“.

Андраш Радо заяви, че всяка вечер се дезинфекцират самолетите на Wizz Air.  Той гарантира, че въздухът в самолетите им е по-чист от всяко друго превозно средство.  В своята презентация пред родните медии мениджърът посочи, че авиокомпанията е лидер на пазара в България, като нейният дял е 26% от всички полети и 50% от нискотарифните авиокомпании, като през 2019 г. е превозил 2,8 млн. пътници. Над половин милион са за тази година независимо от тежката ситуация.

„Програма 60+“: Предлагат по 1 000 евро на човек за здравословна почивка в Европа

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията