Петър Витанов
Брюксел. Евродепутатът Петър Витанов е избран за координатор в Комисията по транспорт и туризъм от Групата на социалистите и демократите. Позицията е от ключово значение на фона на преговорите за възстановяването на транспортния сектор, декарбонизацията на транспорта и трансформацията на европейската икономика, които са част от дебата в Европейския парламент.
„Благодаря на колегите за гласуваното доверие. Давам си сметка, че отговорността е голяма предвид трудностите, пред които са изправени европейският туризъм и транспорт след пандемията и на прага на голямата икономическа трансформация, която предстои“, заяви Петър Витанов.
Всяка политическа група в Европейския парламент избира между своите членове координатор в съответната комисия, който отговаря за политиките и позициите в съответния сектор, както и за разпределението на законодателните файлове между членовете в комисията.
„В ролята си на координатор смятам да продължа да отстоявам идеята за справедлив преход, в който не се налага най-уязвимите да плащат цената на промените“, добави евродепутатът.

Сподели публикацията


СПА хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA