Slide
Slide

София. Четирите партии, които преговарят по приоритетите на бъдещото редовно правителство се оказаха съмишленици по много теми и в сектора на туризма, но немалко са и въпросите, чието разрешаване предстои да се обсъжда. Една от причините е, че на този етап не се предлага решение или пък има противоречия как да стане това.

Кирил Петков разказа как е успял да спечели университетско състезание, като привлече туристите в България, вместо те да решат да отидат в Патагония, на фестивала в Рио де Жанейро или на Карибите.

Преговарящите се съгласиха, че:
– докато има пандемия, бизнесът трябва да се подпомага по 60/40
– визите трябва да са електронни и безплатни
– административната структура на ресорното министерство трябва да се ревизира
– да се направи преглед на режима за свободно къмпингуване
– да се развие велотуризмът чрез изграждане и на трасета
– да се прецени по какъв начин да продължи концесионирането на плажовете
– капацитетът на хотелите да отговаря на този на плажовете и ски зоните
– България да се позиционира като държава, предлагаща качествен туризъм
– да се търси решение за кадровия проблем в сектора
– да се преосмисли националната туристическа реклама.

В папката за обсъждане остава идеите на БСП ваучерите за храна да нараснат до 100 лв. на служител и да могат да се ползват за почивки в България и ДДС за ресторантите да остане 9% до края на пандемията, както и идеята на „Демократична България“ туристически данък да се налага на всички бизнеси в туристическите курорти. В тази графа остава концепцията на „Има такъв народ“ работата на ресорното министерство да се сегментира в 5 групи според вида туризъм и на този принцип да се финансира и рекламата им. Източник Дневник

ВИДЕО ОТ ДИСКУСИЯТА МОЖЕ ДА ПРОСЛЕДИТЕ ТУК

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията