Slide
Slide

Варна. С официална церемония и пленяваща атмосфера бе открита новата учебна година във Висше училище по мениджмънт – Варна. Сред основните акценти на събитието бе темата за интернационализацията и международната и мултикултурна среда, която осигурява на своите студенти варненският университет.

Представители на 60 държави от 5 континента (Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка) ще се обучават в бакалавърсите и магистърски програми на Висше училище по мениджмънт през настоящата 2019/2020 академична година. Към интернационалното семейство на ВУМ се присъединяват студенти от 12 нови страни – Армения, Бразилия, Грузия, Йордания, Канада, Мексико, Норвегия, Румъния, Сърбия, Танзания, Южна Корея и Япония.

Студенти, преподаватели, родители и гости бяха приветствани от кмета на община Варна г-н Иван Портних, който представи морската столица като отворен и гостоприемен град, град на младите хора, на иновациите и предприемачеството. Той поздрави академичното ръководство за постигнатите успехи и пожела попътен вятър на студентите през новата учебна година. Сред официалните гости на събитието бяха още г-жа Радостина Ганева от дирекция „Образование и младежки дейности“ при Община Варна, г-жа Ива Дикова – аташе по сътрудничеството в областта на френския език в Представителството на Френския институт във Варна и г-жа Милена Ангелова – директор на „Алианс Франсез“ – Варна.

Официалната церемония бе открита с тържествено слово на Ректора на Висше училище по мениджмънт – Варна доц. д-р Тодор Радев, който сподели с присъстващитеудовлетворение от постигнатите успехи през изминалата година. Само месец след като за трета поредна година университетът бе класиран на първо място в света по критерий „студентска мобилност“ според U-Multirank, през лятото на 2019 г. той получи поредно високо признание. Класацията на най-добрите магистратури в глобален мащабEduniversal Best Masters постави магистърската програма помеждународен туризъм на ВУМ на 15-то място в света, а MBA програмата (Магистър по бизнес администрация) – на 5-то място в Централна и Източна Европа.

Специален гост на събитието бе социалният предприемач и основател на „Foreigner.bg” г-н Даниел Монтиглио. Избрал именно Варна за втори „роден дом“, чилиецът вече 15 години развива успешни проекти в морската столица, стремейки се да помага с безплатни и полезни информационни ресурси на всеки чужденец, заселващ се в България. Той изрази пълната си подкрепа към мултикултурното семейство на ВУМ-Варна, призовавайки всички студенти, независимо от своята националност и култура, да следват мечтите си и уверявайки ги, че това е възможно именно във Варна.

Видео приветствия с пожелание за успешна академична година изпратиха и възпитаници на ВУМ-Варна, намерили успешна реализация в различни краища на света. След като доц. Радев обяви академичната 2019/2020 година за официално открита, всички присъстващи се събраха за обща снимка, в която да увековечат трепета и емоциите, които носи всяко ново начало.

Сподели публикацията