Slide
Slide

Виена. Тази година за девети пореден път на Кайзервизе във виенския Пратер, на фона на Виенското колело, се провежда традиционният вече бирен фест.

Снимки BGtourism.BG

От 26 септември до 13 октомври за виенчани и за гостите на австрийската столица са подготвени не само огромни количества местна бира, но и разнообразна музикална програма в три фестивални палатки. Очаква се близо половин милион души да посетят Октоберфест във Виена.

Фестивалът, който конкурира Октоберфест в Мюнхен, привлича млади и стари със забавна програма през деня и вечерта. Организаторите ще предложат 900 часа програма на живо.

За ценителите на виното има отделна алпийска хижа, където то се лее от сърце. Подходящо кулинарно допълнение към бирения и музикален празник ще бъдат местните деликатеси, като се почне от виенския шницел и се завърши с традиционната австрийска закуска. Местни традиционни десерти и характерни за празника сърца са истинско изкушение за посетителите на феста. Всеки ден преди обяд традиционният фестивал отваря врати. Наистина чудесна възможност да прекарате забавен ден с много неща за правене, а около вас – хубава музика и стотици хора с традиционно облекло.

Много гости сравняват посещението като малка почивка в цялата страна. И с право: през деня можете да се насладите на уютно забавление с изпълнения на духови оркестри и традиционни групи, регионални музикални клубове и фолклорни танцови състави, а вечерта да се отдадете на приятна компания и хубава бира в някое от огромните халета.

Екип на BGtourism.BG

Сподели публикацията