Снимка Стоп кадър БНТ
Slide
Slide
София. „Смятам, че има възможност и би било абсолютно справедливо да бъдат отделени минимум 80 млн. лв. от предвидените 400 млн. лева в подкрепа на засегнатите бизнеси, които да бъдат насочени изцяло към туристическия бизнес и заетите в него“, заяви днес от трибуната на парламента народният представител Ивайло Кожухаров, който бе предложен за министър на туризма от ПП „Има такъв народ“. Изказването на депутата бе по време на дебатите относно актуализацията на бюджета на Република България.
„Планирани са общо 400 млн. лева в подкрепа на засегнатите бизнеси. Предвидени са справедливо и допълнителни 30 млн. лева за подпомагане на въздушните превозвачи. Къде са средствата за подпомагане на туристическия сектор – секторът, който безспорно отнесе най-голямата тежест в последната година и половина, след всички затваряния и ограничения?“, каза Кожухаров.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията