Одрин, снимка Денислав Алексиев
Slide
Slide

Одрин. Хотелиерите и представители на местния бизнес в Одрин направиха подписка за премахването на PCR теста за българските туристи, съобщи за Bgtourism.bg Денислав Алексиев – администратор на групата Пазаруване в Одрин.

Денислав Алексиев

В момента Турция е в „червената зона“ и това означава, че всички сънародници, които се завръщат в страната от южната ни съседка, ще трябва да направят допълнителен разход за PCR, за да не бъдат под карантина.

Това ограничение значително е намалило потока от български туристи в Одрин и съседните градове. Обичайно улиците на Одрин са пълни с български туристи, които купуват всичко заради ниския курс на лирата.

Днес основно местни жители се разхождат в януарски ден, а улични музиканти допринасят за настроението навън.

Липса на много туристи е имало и през уикенда, когато основно хиляди нашенци отскачат за шонпинг при комшиите. И ако в Истанбул се борят със снега и има стотици отменени полети, то в Одрин е сух студ. Новите ограничения спират нашенци да пътуват до града, който е близо до границата ни. Това е накарало представителите на местния бизнес да направят подписка и да я изпратят до Министерството на културата и туризма в Турция с молба искането им за премахване на PCR теста да бъде придвижено до българските здравни власти и Министерството на туризма в България.

Последвайте страницата Пазаруване в Одрин

Истанбул снощи и днес от нашите читатели Невин Чалишкан и Илиян Кръстев

Сподели публикацията