Slide
Slide

Варна. Топ хотелиери представят във Варна новостите за Лято 2022 в Турция.

„Преди няколко години стартирахме едни работни срещи с участието на водещи хотелски вериги от турските курорти. Поради обстановката две години тези срещи бяха прекъснати и сега отново сме заедно. Слоганът на този  уъркшоп е „Отново заедно“. Целта на тези срещи е представянето на новите тенденции в туризма и на новите хотелски вериги в Турция на всички заинтересовани от България, турагенти и туроператори, които предлагат екскурзии в Турция“, коментира Яна Хитова, собственик на туроперторската агенция „Емералд“, организатор на срещата.

Яна Хитова

Според нея пандемията е направила хората от туристическия бранш, а и не само, много по-толерантни, готови на компромиси в бизнеса.

„Нашата работа се промени много. Трудно е да се предвидят в дългосрочен план нещата, да се правят в дългосрочен план програми и дестинации. Определено тенденциите са продажби в последната минута. Нова, разбира се, не означава, че няма интерес към резервациите с отстъпки за ранно записване. Нашата агенция изисква само 10% депозит от нашите клиенти, така че да не се притесняват и да не утежняваме техния бюджет. Освен това препоръчваме застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива определени рискове, в случай, че на клиента му се наложи в последния момент да отложи пътуването си. В този случай, застрахователите възстановяват заплатените суми на директните потребители.

Сега през зимата ние имаме чартърни полети до екзотични дестинации. Миналата седмица при полет за остров Занзибар в петък, туристи направиха резервация в четвъртък. Това са тенденциите, записвания в последната минута“, допълни Яна Хитова.

На въпроса кога България ще бъде най-големият хит на туристическата карта, тя заяви:

„България винаги е била хит не само за чужденците, но и за българите, които обичат да пътуват и почиват в родината си. Хората обаче имат нужда и от пътуване зад граница, за да се обогатят. Винаги е интересно, когато се запознаваме с чуждите култури. Любопитството и приключенския дух карат хората да пътуват и в чужбина.  България обаче ев  сърцата ни и винаги ще е хит за българите!“

Според туроператора силните страни на страната ни са красивата природа, уникалното море, прекрасният климат, малките уютни градчета, вкусната храна.

Яна Хитова сподели още със задоволство, че вече има ранни записвания за лято 2022 и е оптимист, че ще си върнем традиционните пазари, които харесват и обичат България.

Хотелите, които се представиха във Варна

 

Сподели публикацията