Slide
Slide

Ямбол. За поредна година Община Ямбол ще се включи в инициативата „Зимно предизвикателство 2020“. Проявата се провежда всяка година от 1994 година насам през месеците февруари и март. Тя се реализира във все повече градове в страната и включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни елементи. Зимното предизвикателство е без състезателен характер и има за цел да популяризира здравословния начин на живот сред населението.

На 3 март, вторник, Община Ямбол ще се присъедини към инициативата „Зимно предизвикателство 2020“, чийто инициатор е Министерство на младежта и спорта и Българската федерация „Спорт за всички“ като организира зимен туристически поход по билото на Бакаджика, посветен на Националния празник на Република България.

В 11 часа ще бъдат поднесени цветя и венци на Паметника на загиналите руски воини и български опълченци до пред манастира „Св. Спас, Св. Александър Невски“. Началният час на похода е 11:30 часа и ще премине по следния маршрут: х. „Дружба“ – местност „Рущелив баир“ – „Кокичена поляна“ в подножието на вр. Скобелев“ (514, 18м.) – паметника на ген. Жулев – вр. „Калето“ – с. Търнава.

Разстоянието е приблизително 5500 – 6000 м., като времетраенето на похода е приблизително 4 часа с включени почивки. На поляната пред х. „Дружба“ състезатели от клуба по спортно ориентиране ще запознаят участниците с особеностите на зимния туризъм и ще направят демонстрации по спортно ориентиране. Има осигурен планински водач по време на похода. Желаещите да се включат в зимното предизвикателство следва да бъдат облечени в подходящо облекло за туризъм в зимни условия.

За участниците в похода Община Ямбол осигурява транспорт по маршрут Ямбол – Бакаджика и Търнава – Ямбол. Тези, които желаят да участват в похода и да ползват транспорт до Бакаджика и обратно, могат да направят заявка до 27 февруари, четвъртък, в община Ямбол, стая 402, на телефон 046 681 402, 089 55 99 812 или на имейл zh.zhelyazkov@yambol.bg.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията