Slide
Slide

Имаше някои значителни промени в глобалната икономика през последните години и една от най-големите индустрии, които усетиха въздействието, бяха пътуванията и туризмът. От блокиране на COVID-19 до покачване на цените в множество сектори поради войната в Украйна, със сигурност е имало трудности при вземането на решения за пътуване.

Добрата новина е, че през 2022 г. се наблюдава ръст в това отношение, като международният туризъм се е увеличил със значителните 182% между януари и март 2022 г. и има приблизително 117 милиона международни пътници, пристигащи в дестинации по целия свят (този брой е около 41 милиона в началото на 2021 г.). Това, което ни казва, е, че има значителен подем в сектора – но със сигурност има промяна в начина, по който хората пътуват и в тенденциите, които се появяват.

Как се променя пътуването и защо?

Два от основните фактори, влияещи върху сектора в момента, са пандемията и дигиталния напредък — и традиционното пътуване се приспособява към нуждите на съвременния потребител.

Това е особено разпространено, когато вземете предвид възхода на smart устройства и мобилни приложения, които се грижат за национални/международни плащания в движение, достъпност (всеки може да намери рейтинги на хотели, местни ресторанти навсякъде по света и повече само с няколко щраквания) и дори такива от вида незабавен преводач.

Имайки предвид последното, устройства мобилен преводач като тези, предлагани от Vasco Electronics, бързо се превръщат в задължителен аксесоар за тези, които пътуват, тъй като те могат да намалят проблемите, породени от езиковите бариери, и дори да превеждат текст, за да отворят един изцяло нов свят на възможности.

Незабавен преводач Vasco Translator V4, например, поддържа безплатен и неограничен интернет за цял живот, с включена SIM карта. Този преводач с камера позволява пълна свобода, тъй като няма да се налага да разчитате на мобилното си устройство или Wi-Fi, когато имате най-голяма нужда от мобилен преводач.

Нови тенденции в пътуването

Поинтимни, локализирани изживявания при пътуване

Основният акцент за ваканциите изглежда се е изместил от семейни бягства към по-персонализирани пътувания, които се грижат за по-тихи, по-свързани културни изживявания, тъй като 1 от всеки 4 пътници сега планира да отиде сам през 2022 г. Това се дължи както на пандемията, така и на социалните медии , тъй като все повече хора искат да покажат уникални соло пътувания.

Има атмосфера на уединение от типичните туристически капани и светлината на прожекторите върху по-смислени срещи с недокоснатата пустиня от всякога. В подкрепа на тази тенденция статистиката сочи, че тази година се резервират повече полети на дълги разстояния за ваканции — всъщност до края на април 2022 г. те са се увеличили с 25% спрямо 2019 г.

Когато летовниците излязат от утъпканите пътеки, езиковите бариери стават още по-разпространени, така че преводач с камера Vasco Translator V4 може да бъде полезен. Тъй като във незабавен преводач V4 има възможности за употреба на функцията преводач с камера, чиито преведени снимки могат да се видят на 5-инчовия екран, потребителите ще могат лесно да превеждат всеки писмен език, на който се натъкнат, в реално време. Това означава, че менюта, табели на витрини, предупредителни знаци и други могат да бъдат преведени за секунди с преводач с камера Vasco Translator V4.

Страхотната новина е, че този мобилен преводач работи на GMS в 180 страни, така че потребителите няма да имат нужда от Wi-Fi за достъп до всички функции.

Градският транспорт се завръща

През 2021 г. станахме свидетели на възхода на автомобилната ваканция, като много хора предпочетоха превозни средства под наем пред обществения транспорт. Това със сигурност беше във връзка с пандемията и по-съзнателния за здравето подход към празниците, но автобусите, влаковете и дори круизите отново започват да печелят бизнес.

С мобилен преводач ще можете да получите двупосочен незабавен превод изключително бързо (Vasco Translator V4 превежда за по-малко от 0,5 секунди), така че няма да чакате никакви опашки. Нещо повече, този незабавен преводач е предназначен да ви помогне да общувате в шумна среда, така че можете да разчитате на намаляване на шума и мощни високоговорители (99 dB: толкова силно, колкото при извикване на разговор!).

Пътуването в чужбина отвори изцяло нова работна демография

За пореден път COVID-19 връхлита и има значително увеличение на пътуващите, които се преместват в различни климатични условия. Тъй като все повече и повече хора получават свободата да работят от вкъщи, необходимостта да бъдат приковани към едно място почти се елиминира.

Има и много хора, които заемат по-доходоносни позиции в други страни (процентът на експатите е нараснал с 20% спрямо 2021 г.), тъй като онлайн порталите свързват както работодатели, така и квалифицирани служители по целия свят. Устройствата незабавен преводач помагат и в тези случаи и тъй като V4 поддържа 108 езика, възможностите са почти безкрайни. Това означава, че можете да разберете над 90% от света с този мобилен преводач! И накрая, не сте ограничени, когато избирате вашата дестинация с един незабавен преводач в джоба.

А чудите ли се дали незабавен преводач Vasco може да ви помогне в работата? С приложението MultiTalk можете да започнете свой собствен многоезичен чат, преведен в движение. Просто говорете или напишете съобщение на собствения си език и всеки ще ви разбере, благодарение на приложението на този незабавен преводач! Разбира се, това работи двупосочно. Това е идеалното решение за бизнес контакти от цял ​​свят.

Увеличаване на усамотенията за самопомощ

С пандемията дойде и фокусът върху личното благополучие – и оставането у дома създаде необходимост от повишаване на психическото и физическото здраве. Много хора откриха, че традиционните работни роли просто не са за тях и откриха нова ниша в предлагането на самопомощ. Както броят на усамотените места, така и тези, които ги посещават, нарастват експоненциално.

Жажда за екстремно

Почти по същия начин като горната точка, все повече летовници търсят екстремни изживявания, за да компенсират безкрайните месеци на седене с малко работа. Това направи най-екстремните бягства популярни през 2022 г. с пешеходен туризъм, планинско катерене, каране на четириколки, спускане с въже и дълбоководно гмуркане, които оглавяват списъка.

Друга фантастична характеристика на мобилен преводач Vasco Translator V4 е, че можете да разчитате на него дори в трудни ситуации. Този преводач с камера е устойчив е на прах, пръски вода и дори на удари.

Най-добрите начини да прекарате страхотна почивка

Тази година вземането на решение за най-добрия вид почивка за вашите нужди ще отнеме известно планиране. За щастие, много от ограниченията, които бяха в сила през последните две години, бяха намалени, ако не премахнати, напълно.

Така че, това е идеалният момент да рискувате и да отидете където пожелаете с мобилен преводач Vasco Translator. Говорете свободно в 180 държави и бъдете сигурни, че няма да плащате никакви допълнителни такси за достъп до Интернет когато използвате вашия незабавен преводач!

Преводач с камера Vasco Translator също може да ви помогне да направите смел избор да отидете в страната, за която винаги сте мечтали, но сте се страхували. С функция преводач с камера можете да разберете заобикалящата ви среда дори и да не знаете местната азбука.

Чувствайте се сигурни където и да отидете и сбъднете мечтите си с мобилен преводач Vasco Translator V4!

Тази година вземането на решение за най-добрия вид почивка за вашите нужди ще отнеме известно планиране. За щастие, много от ограниченията, които бяха в сила през последните две години, бяха намалени, ако не премахнати, напълно.

Сподели публикацията