Slide
Slide
Лондон. Нискотарифната авиокомпания Ryanair е вдигнала тройно цените си за някои от своите полети след фалита на Thomas Cook, съобщава „Сън“. С това ирланската компания си навлече гнева на британците. Полетът от Манчестър до Гран Канария преди фалита е бил 24.99 паунда, а веднага след фалита е скочил на 82.99 паунда. От Бристол до Тенерифе цената е вдигната от 46 на 105 паунда. 
Цените на част от полетите от Острова – преди и сега

Цените на много почивки са се удвоили, след като се разбра, че много от британците няма да си получат ваканциите от Thomas Cook.
Меденият месец на британци от 3 700 паунда с First Choice се е увеличил до над 10 000 паунда.
Колин Йелф резервира четири полета от Гетуик до Орландо с British Airways. Струваха му по 437 британски лири всеки в неделя, но вчера той намери същите билети на цена от 1 978 британски лири всеки.
Дейвид Кирквуд публикува онлайн снимки на екрани, показващи, че цената на почивката на Jet2.com в Кипър вчера се е повишила с 1500 паунда.
Обратният полет на Jet2 от 442 паунда от Манчестър до Тенерифе скочи до 808 паунда.
Потребителят на Twitter Лийнси установи, че полетите на Ryanair са скочили от 240 паунда сутринта до 700 паунда същата вечер.
Sun Online Travel откри седемдневна почивка на остров Крит по-рано тази година за 250 паунда на човек – в сравнение с 406 паунда на човек сега.
Много негативни коментари има относно повишените цени на Virgin Holidays, които също двойно са вдигнали част от ваканциите си. 

Сподели публикацията