Slide
Slide

* Законопроект предвижда забрана на малките пластмасови бутилки

* Хотелите ще трябва да използват стенни дозатори или бутилки за многократна употреба

 * Хотелите в Ню Йорк изхвърлят около 27 милиона пластмасови бутилки за тоалетни принадлежности годишно

В хотелите в Ню Йорк скоро може да няма мини тоалетни принадлежности в пластмасови бутилки за гостите.
Държавните депутати предлагат малките пластмасови бутилки за еднократна употреба, пълни с шампоан, балсам и гел за баня, да бъдат извадени от употреба с цел намаляване на отпадъците.
Вместо това хотелите ще трябва да използват монтирани на стената дозатори, по-големи бутилки за многократна употреба или материали, различни от пластмаса, за бутилки за еднократна употреба.
Сенаторът на щата Ню Йорк Тод Камински обяви законодателното предложение, което предвижда забраната на пластмасовите мини бутилки за хотели с над 50 стаи от 2023 г. По-малките хотели ще трябва да последват примера през 2024 година, съобщи Daily Mail.
Камински, демократ, представляващ Лонг Айлънд, цитира, че само хотелите в Ню Йорк използват около 27 милиона пластмасови бутилки за тоалетни принадлежности годишно.
„Премахването на малките пластмасови бутилки ще има положително въздействие върху околната среда“, добави той.


Marriott International, най-голямата световна верига за хотели, обяви преди месец планове за премахване на малки пластмасови бутилки за тоалетни принадлежности в целия свят до декември 2020 г.

Екологично и революционно! Над 5 600 хотела премахват малките тоалетни принадлежности от баните си

По-рано тази година IHG, която притежава Holiday Inn, Kimpton и други марки, заяви, че ще елиминира около 200 милиона мънички бутилки всяка година до 2021 година.
Междувременно през април в Калифорния беше приет законопроект, който ще забрани мини тоалетни принадлежности в пластмасови бутилки в хотели в целия щат.
Очаква се законодателите в Ню Йорк да разгледат предложението на Камински, след като се срещнат отново в Олбани през януари.

Сподели публикацията