Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Мале. Остров Бандос е един от най-привлекателните за любителите на Малдивите. Той е част от Северния атол Мале и се намира само на 8 километра от столицата на Малдивите. Разстоянието със скоростна лодка се изминава за близо 15 минути.

Много български туристи са преоткрили красотата и спокойствието на острова заради удобното местоположение и атрактивните ценови предложения на домакините. И ако през годините Малдивите са извоювали славата си на луксозна и романтична дестинация, то Бандос е един от най-добрите курорти за семейства с деца.

Територията на острова е покрита с богата и разнообразна тропическа растителност. Цари сигурност и спокойствие!

Курамати – другото име на Рая (снимки)

Тук почиващите се отдават на истинско безгрижие, което през по-голямата част от престоя си прекарват на снежнобелите плажове, докосвани от тюркоазените води на Индийския океан.

Украсеното дърво със сърца напомня на гостите на Бандос, че Малдивите е дестинация за романтика

Самият остров е открит през 1972 г. Близо до него има живописен риф, който е гъсто населен с екзотичен и разнообразен морски живот. Истински рай за любителите на гмуркането, шнорхелинга и на много видове водни спортове.

Остров Бандос предлага богат избор от настаняване в различни видове вили – от бюджетни, които са в сърцето на острова, до луксозни вили на първа линия или в океана.

Помещенията са изработени от естествени материали, а част от вилите разполагат с джакузи и душ на открито, както и със слънчеви тераси.

Хиляди влюбени окичват със сърца дърветата на остров на Малдивите (снимки)

Баровете край басейна и плажа са привлекателно място за туристите, а една от големите и незабравими атракции край заведението до плажа е след залеза на слънцето.

Тогава малки и големи скатове, в компанията на рибки и рифови акули, плуват край туристите и позволяват да бъдат докосвани от човешките ръце.

Robinson Maldives – Островът, от който няма да искате да си тръгнете (снимки)

Близо час туристите на острова хранят десетки морските обитатели и се радват на тяхната близост. Неповторимата емоция кара гостите на Бандос да се чувстват специални

За децата са организирани дискотеки, прожекции на филми, спортни игри, детска анимация и много активности в клубната къща на острова. На Бандос гостите се глезят и релаксират в СПА центъра или с ароматен коктейл в ръка. Това е един от островите, който се радва на огромен интерес сред българските туристи и покрива техните очаквания. В потвърждение на това идват и думите на туроператора Елена Семерджиева пред Bgtourism.bg по време на своята визита на Бандос.

Ранни записвания за почивка на Малдивите до 31 юли!

Свежи и пресни екзотични плодове и фрешове, богато разнообразие от десерти, морски деликатеси и апетитни ястия са неизменна част от основния ресторант на хотелския комплекс. Препоръчително е Вашият престой да бъде на база ол инклузив!

Екипът на Bgtourism.bg се докосна до впечатляващата красота на 5 острова на Малдивите със съдействието на Екзотик Холидей! Благодарим на българския туроператор за чудесната организация по време на цялото пътуване – за личното и професионално отношение към нас и към всички свои гости на Малдивите!

С актуалните предложения на Екзотик Холидей може да се запознаете на тел. +359 879 06 29 33  или ТУК – Почивка на Малдивите!

Красивата и девствена природа на Бандос целогодишно привлича туристи, снимки Руслан Йорданов
Сподели публикацията