Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Ако ми дадеш Италия, давам ти Вселената. Тази велика мисъл принадлежи на композитора с гениален усет от периода на романтизма Джузепе Верди. Днес има още една дестинация, която е като магнит за романтиците от цял свят, заради която също си струва човек не само да даде Вселената, а веднага да зареже натовареното си ежедневие, да стегне багажа си и да тръгне към сърцето на Индийския океан. Да, говорим за Малдивите – тропичейският рай, който се утвърди като водеща дестинация в цял свят за романтични ваканции и за луксозен туризъм.

И ако Италия ни впечатлява със своята богата култура, музика, архитектура, кулинария и още много, много причини заради, които я посещаваме, то Малдивите са пълна противоположност.

Това е място, на което можете да се отдадете на спокойствието, да останете насаме с любимия си човек, насаме с впечатляващата природата, която тук е дарила островите с брилянтни плажове с бял фин пясък и с кристално чисти тюркоазени води, предлагащи страхотни преживявания за гмуркане и шнорхелинг. Туристите се връщат отново и отново тук, защото всеки един остров на Малдивите има своята индивидуалност и магичност.

Екзотичната дестинация е известна със своята красива и несравнима природа. Богатата и съхранената растителност на островите прелива във всички нюанси на зеления цвят, но екзотичните острови са заобиколени от още един красив и необятен свят – подводният, в който туристите се гмуркат в буквалния смисъл на думата, за да преоткрият в Индийския океан един нов и непознат живот с уникални многоцветни рифове и шарени риби – истински воден космос.

Kuramathi Maldives

Екипът на Bgtourism.bg днес е на Kuramathi Maldives. Посетили сме десетки дестинации в Европа, Латинска Америка и Азия! Категорично може да кажем, че това е идеалното място за почивка! Точно това, което всеки очаква да получи от една красива, изискана и романтична дестинация. Ние я преоткриваме с Екзотик Холидей!

Ранни записвания за почивка на Малдивите до 31 юли!

Курамати се намира на малко повече от час със скоростна лодка от столицата Мале. Озовавате се в един нов свят с богата и буйна растителност, романтични лагуни, сенчести тревни площи, изобилие от ароматни тропически цветя.

Точно тук своето място гордо е заело дървото Banyan, което е на 300 години и е високо над 30 метра. Тук природата е на почит и дълголетниците са доказателсто за това! Транспортът на острова е с екологични колички!

Тук има класа на продукта с богато разнообразие за настаняване, като всички къщички са на първа линия – на метри от вълните с тюркоазен цвят.

Към банята има душ и на открито. Тази екстра носи ценни точки за домакините, които в горещите дни и вечери дават възможност на своите туристи да се освежат с душ сред красивата гледка на огромните и разкошни палмови листа!

На острова всички вили са на първа линия, а стаите са сгушени сред изобилие от растителност.

Невероятните къщички на кокили в океана, които предлагат комфортен престой с инфинити басейн, бързо печелят сърцата на гостите, които обичат лукса.

Богатото разнобразие от ресторанти с вкусни ястия, екзотични плодове и десерти са истинска награда за всеки турист. Препоръчваме Ви изхранването да е на база ол инклузив, за да може максимално да се насладитите на изискана, вкусна и разнообразна храна в основния ресторант, както и да се отдадете на неустоимите предложения в баровете и в А ла карт ресторантите.

В топлите вечери просто заровете пръстите на краката си в пясъка и се насладите на ароматните коктейли и на музиката на живо в Sand Bar.

Това е мястото за красивия край на деня – за танци, за нови приятели и за изискани питиета. Островът разполага и с огромни инфинити басейни с барове в непосредствена близост до плажа.

Цялата дължина на Kuramathi Maldives е 1,8 км. Това е прекрасна дестинация за гмуркане, сърф и шнорхелинг – сам или в компания, за да се насладите на шарените рибки. С помощта на домакините нашата първа среща с този нов за нас и красив свят оставя у нас незабравими спомени и отключва много въпроси за перфектния и шарен воден космос.
Тук е пълно с ята с малки рибки, рифове, малки и безопасни акули, чапли, които се приближават близо до туристите на плажа.
Споменах за плажа? Да, водата е топла като чай, а самият край на острова е като дълга пясъчна запетайка, която завършва в Индийския океан.

А може би точно тук е краят на Рая, който е като магнит за много влюбени двойки, които искат да изживеят своите красиви моменти на специални места.
Всеки има достъп до спорт, СПА, фитнес зала, тенис корт, развиват се почти всички видове водни дейности. За най-малките туристи има детски клуб.
Kuramathi Maldives може да бъде посетен целогодишно. Това място е любимо за туристи от цял свят и получава най-високите оценки от своите гости, които се завръщат, за да се потопят отново в спокойния живот на Курамати – другото име на истинския рай.

Robinson Maldives – Островът, от който няма да искате да си тръгнете (снимки)

Щастливи мигове и незабравими емоции получават българските туристи, които посещават красивите дестинации с Екзотик Холидей
Екипът на Bgtourism.bg се докосна до впечатляващата красота на 5 острова на Малдивите със съдействието на Екзотик Холидей! Благодарим на българския туроператор за чудесната организация по време на цялото пътуване – за личното и професионално отношение към нас и към всички свои гости на Малдивите!

С актуалните предложения на Екзотик Холидей може да се запознаете на тел. +359 879 06 29 33  или ТУК – Почивка на Малдивите!

Сподели публикацията