Slide
Slide

София. Туристическата забележителност „Исторически парк“ край варненското село Неофит Рилски събра 2 527 гласа и за поредна година печели „Изборът на българите“ в шестото издание на Годишните награди за туризъм на Министерството на туризма. Призовата тройка допълват хижа „Триградски скали“; пещера „Дяволското гърло“ с 577 гласа и Природонаучен музей с 566 гласа. „Исторически парк“ категорично печели гласуването в категория „Иновация“ със 72.92%.

С 31.65% община Шумен печели вота в категорията „Туристическа община – специална награда“, тя е следвана от общините Русе, Бургас, Чепеларе и Стара Загора. Начело в категория „Туристическа дестинация“ е Шумен – Земя на първите. На втора позиция е Варна – 100 години курортен град, а на трета – остров Св. Анастасия. Наградата за специализиран туризъм отива в Къща-музей Ванга. Туристическа атракция/обект на годината е Безистенът – град Ямбол с 39.29%, следван от Исторически парк с 34.33%. Трети в подреждането е Мемориален комплекс Създатели на Българската държава, град Шумен.

В художествените категории номинацията на Bgtourism.bg събра 45.27% и с това спечели в категорията за журналистически матерал на тема туризъм в онлайн медия в България. Изказваме благодарност към всички, които ни подкрепиха и посвещаваме наградата на тях! Призът за публикация в печатна медия отива в ръцете на Елица Лукова от сп. Кенгуру с 52.63%. 80.88% от вота събира Георги Георгиев от Нова телевизия за Съдбата на остров Св. Кирик и с това печели наградата за журналистически материал в телевизия, а публикацията От Сливен до Карандила – с лифт над Сините камъни оглавява класацията за публикация в интернет блог.

Вижте всички призьори тук

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията