Кранево
Slide
Slide

София/Кранево. Със свое решение правителството одобри изменение на РМС № 836 от 2015 г. за приватизация на имот – частна държавна собственост, изм. с РМС № 412 от 2019 г., съобщи Министерски съвет.

Касае се за възлагане от правителството на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол да извърши приватизация на имот – частна държавна собственост, управляван от Министерството на финансите, който е почивен комплекс „Мальовица“ в с. Кранево, община Балчик, област Добрич. Решението вече е променяно с РМС № 412 от 2019 г., като с цел преодоляване на липсата на инвеститорски интерес, по предложение на Агенцията (сега Агенцията за публичните предприятия и контрол), са облекчени отчетените като твърде рестриктивни условия за приватизация на имота.

В хода на приватизационната процедура е изготвен анализ на правното състояние на този имот, в който е констатирано, че част от съществуващата туристическа сграда не е отразена в кадастралната карта и кадастралните регистри на с. Кранево, общ. Балчик и в акта за държавна собственост.

Голям интерес към СПА процедурите с водорасли, търсят ги за здрава кожа и за подсилване на имунната система

Приетото днес изменение на Решението отстранява непълнотите в кадастралните карти и кадастралните регистри на с. Кранево, общ. Балчик, като се коригират параметрите на имота, съобразно действителното фактическо и правно състояние, също така са отразени и настъпилите промени в нормативната уредба.

Припомняме Ви, че през октомври 2015 г. бе взето решението за приватизацията на държавната база, която не работи от години. Имотът е бил поддържан от Министерството на финансите до 2000 г., а след това е бил отдаван под наем.През 70-те години на миналия век е строен почивният комплекс. Обектът разполага с близо 200 легра – със 77 двойни стаи и със 7 апартамента с по две спални и хол. Обслужващата сграда включва кухня, столова, зали за игри и отдих, дневен бар, нощен бар, голям салон в сутерена, гараж, котелно, бойлерно и складове.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията