Slide
Slide

Равадиново. Замъкът „Влюбен във вятъра“ е големият победител в категорията „Най-добра семейна атракция“ на престижния световен конкурс International Travel Awards.

Българската туристическа забележителност е класирана на първо място в Европа в конкурса, който се организира ежегодно от базираната в Дубай компания KSA Enterprises Inc, с представителства в Канада, Англия и Индия.

Анонсът за наградата е на водещо място в страницата на организаторите, редом до големите победители в отделните категории.

„Наградата е още по-ценна и с това, че световноизвестни туристически обекти на Емиратите, а именно комплексът на Warner Brothers в Дубай и атракционът на Ferrari в Абу Даби останаха на по-задни позиции в крайното класиране, заедно с туристически атракциони от Сингапур, САЩ, Малайзия и Австралия. Повече информация за това значимо за българския туризъм признание ни даде собственикът и строител на замъка „Влюбен във вятъра“ Георги Тумпалов:

„Ние получихме покана за участие от организаторите, тъй като многократно сме печелили международни награди – призове имаме почти навсякъде в света (за архитектурен дизайн в Италия и САЩ, за качество на туристически продукт в Шанхай и в Лондон, за филма „Легендата за замъка“ в Япония, ЮАР и Турция, за екология, за социална дейност) и още десетки други“, заяви Георги Тумпалов и допълни: „Тази награда ни е особено ценна, защото минахме през голямото сито от оценката на международното жури, различната тежест на гласовете при онлайн гласуването и на медийния мониторинг до изключително детайлният одит „на живо“, проведен от организаторите. И още нещо, което подчертава важността на наградата: Във всяка категория подобно на Оскарите има само един победител. Няма втори, няма трети…“

Силен ход на Замъка „Влюбен във вятъра“ след добрата новина от Русия

„Оттук нататък ние ще трябва да защитим лидерската си позиция, а всеки, който е идвал при нас и всеки, който малко познава нашия стил на работа мисля, че не се съмнява, че това е напълно осъществимо“, добави той.

„Повече от четвърт век след денонощен труд, без умора, без почивен ден, камък по камък, за да стигнем до тук. Аз знам, че българската забележителност е една малка капка в Световния океан от строителни постижения, но без тази наша малка капка този океан щеше да бъде по-малък. Искам това световно признание да накара всички българи да се почувстват малко по-горди. Замъкът „Влюбен във вятъра“ – това е България!

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията