Slide
Slide

Варна. СПА процедурите с водорасли по Черноморието бележат двойно увеличение тази година спрямо предходната. Това съобщи пред Bgtourism.bg Дебора Дончева, която е собственик на козметичната компания DeBeauty и

Ексклузивен представител и дистрибутор на VOYA за България Дебора Дончева

ексклузивен представител на водораслите VOYA. Една от причините е, че процедурите са търсени заради здрава кожа и подсилване на имунната система. С настъпването на Ковид-19 у нас се е засилило търсенето на СПА процедурите с водорасли.

За първи път Дончева решава да разкрие тайните за здраво тяло чрез водорасли VOYA заради терапевтичните им свойства: стягане, тонизиране, овлажняване и хидратация за кожата, заедно с цялостната детоксикация на организма, вкарвайки продуктите за първи път в страната ни през 2017 г.

ОРГАНИК ТЕРАПИИ VOYA

В своите терапии VOYA използва водорасли Laminaria Digitata, Fucus Serratus, Fucus Vesiculosus, Himanthalia Elongata. Водораслите пристигат под формата на фини скрабове и маски или дехидратирани и разпределени в пакети за използване във вани или за обвиване на тялото.

След потапяне в топла вода, дехидратираните водорасли бързо възвръщат естествената си форма и размер – така както са изглеждали във водите на океана. Благодарение на хидратиращия гел, който отделят, лесно се нанасят върху тялото или лицето, за едно невероятно лечебно Спа изживяване.

Voya предлага пълна гама от интригуващи терапии и спа ритуали, отличаващи се със своя стил на изпълнение и с лечебния си характер.

Комбинацията между топлина и водорасли оказва силно възстановяващо въздействие върху целия организъм.

VOYA Вани – Използват водорасли, съхранени в техния естествен вид, за да поднесат истинско усещане за море и морска терапия. Препоръчват се при кожни раздразнения, дерматити, псориазис, както и за общо укрепване на организма.

VOYA Ексфолиации   – Изпълняват се с органик скрабове с морски соли и захари, комбинирани с екстракти от водорасли и натурални масла.

VOYA Wraps – Терапии за тяло, включващи органик маски и емблематичните за марката ленти Ламинария. Живите водорасли Ламинария отделят възстановяващи организма гелове, които се абсорбират незабавно през кожата. Препоръчват се при дерматити, екземи, псориазис, за дрениране и за общо укрепване на организма. Дават прекрасни резултати в борбата с целулита.

VOYA Персонализирани масажи – Използват органик натурални масла на базата на водорасли и растителни екстракти за провеждане на здравословен, детоксикиращ масаж.

VOYA Лице –  Базови и луксозни терапии, използващи комбинация от водорасли, натурални масла и растителни екстракти.

VOYA Емблематични Спа ритуали – За комплексно Спа изживяване и пълно възстановяване. Разработват се индивидуално за всеки конкретен медикъл спа обект.

VOYA e луксозна СПА и професионална козметична марка, с производство, локализирано в градчето Слайго, на дивия Атлантически бряг на Ирландия.

VOYA специализира в ръчното събиране на диви водорасли и предлага сертифицирана линия от козметични продукти, създадени на базата на органик водорасли, като с това определя и стандарта за истински ефективна, органична грижа за кожата и тялото в световен мащаб.

Мисията на марката е да създава уникални органични продукти в единство и пълна хармония с природата.

Извличайки ползите от ръчно събираните диви водорасли, VOYA предоставя цялата сила на природата в нейната най-чиста форма посредством пълна гама от козметични продукти и професионални процедури за лице и тяло.

  • Всички продукти на VOYA съдържат възможно най-много органични съставки (минимум 70%) и са произведени без минерални масла, ГМО съставки или синтетични оцветители, парфюми и консерванти.
  • Консервиращи съставки: Вместо да прибавя един или повече силни химически консерванти, VOYA използва комбинация от естествени консерванти, за да постигне същия ефект. Едни от най-силните натурални консерванти в козметиката на VOYA са етеричните масла и Алое Вера.
  • Продуктите на VOYA са пакетирани, чрез използване на рециклирани, рециклируеми или био разградими материали.
  • VOYA се противопоставя на изследванията върху животни в козметичните проучвания.

ЗАЩО ВОДОРАСЛИ?

Процедурите с водорасли са традиционно лечение в Ирландия, известно, като „Лечението на моряка“.
Водораслите по естествен начин абсорбират съставките на морската вода, като над 80% от тях са основни минерали и микроелементи, витамини и други биоактивни съединения.
Когато се затоплят, водораслите отделят изумителни масла, а под въздействието на топлина, абсорбирането на тези безценни съставки от кожата, става значително
по-лесно и ефективно.

Морските водорасли предлагат широк спектър от жизнено важни хранителни вещества, като фибри, калций, калий, магнезий и желязо.

Известни са с високото си съдържание на йод, гарантиращо поддържането на здрава кожа. В допълнение, водораслите съдържат няколко ключови витамина: А, В1, В2, В3, В6, включително фолат (естествената форма на витамин В9) и витамин С. Всъщност, водораслите са уникални, защото са едни от малкото растителни източници на витамин В12.

Морските водорасли съдържат и някои биоактивни съединения, които не се срещат никъде другаде:

Fucoxanthin – мощен антиоксидант, който неутрализира вредите, нанесени от свободните радикали и реактивните кислородни видове, увреждащи клетките на нашето тяло.

Pflorotannin – вид полифенол, чиято антиоксидантна активност се бори срещу свободните радикали, увреждащи нашите клетки и ДНК.

VOYA работи с едни от най-уважаваните и напредничави учени, изявяващи се в областта на козметичните проучвания, за да формулира високоефективни продукти, осигуряващи грижа за лицето и тялото на базата на водорасли.

Последните независими научни изследвания за ефикасността на водораслите, завършени съвместно с Биотехнологичния изследователски център на Шанън към Технологичния институт, Трали, Ирлания, потвърждават, че водораслите имат силен ефект върху антиоксидантната защита, естественото производство на колаген и качеството на защита на кожната бариера.

АНТИОКСИДАНТНА ЗАЩИТА

Научните изследвания показват, че продължителното излагане на оксидативен стрес води до преждевременно стареене на кожата. Свободните радикали, които причиняват този стрес, са около нас всеки ден. Телата ни създават свободни радикали, но има и огромен брой външни фактори, като UVA / UVB / UVC лъчите, замърсяването на въздуха, климатизацията и отоплението, стрес и лоша диета. Предпазвайки кожата си от въздействието на свободните радикали, можете да редуцирате следите от преждевременно стареене, да предотвратите уврежданията и да намалите чувствителността.

Научно доказано е, че всички водорасли на VOYA увеличават с над 100% способността на кожата да се бори със свободните радикали:

Fucus Serratus: 724%*          Himanthalia Elongata: 533%*

Fucus Vesiculosus: 280%*    Laminaria Digitata: 122%*

През последните две години СПА туризмът у нас бележи истински бум. Принос за това има последователната и устойчива политика на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Целта на организацията е България да бъде целогодишна дестинация за високачествен туризъм. Днес не само туристите от чужбина, но и все повече български туристи посещават балнео и СПА центровете с грижа за своето здраве, за превенция, а други и за профилактика.

Ако желаете и Вие да се уверите в свойствата на водораслите VOYA – попитайте за тях в СПА центровете или посетете страницата на вносителя тук.

*публикация

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

 

Сподели публикацията