Албена, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide
Slide
Slide

Рим. „Не трябва да се отказваме от ваканциите, а напротив, трябва да ги използваме, за да се борим с COVID-19“, казва известният италиански експерт по инфектология и университетски професор Джулио Таро в интервю за изданието The Post Internazionale. 82-годишният Таро, бивш главен лекар на неаполската болница „Котуньо“, специализирана в инфекциозни болести, е и доктор хонорис кауза в няколко американски университета, съобщава „24 часа“.
Той е убеден, че Италия трябва да използва оръжията си – морето и слънцето, за да си помогне в излекуването от коронавирус. „Вместо да стоим вкъщи и да се разболяваме, предавайки си зараза в семейството, трябва да използваме морето като терапия“.

Китайски роботи ще помагат на туристите в български хотели и ресторанти още това лято (видео)

„За да се разпространява, вирусът има нужда от затворени пространства, слаба вентилация или климатична инсталация, ниски температури и влажност. Морето и плажът са точно обратното на този микроклимат.“
Въпреки че Таро влиза с тезата си в конфликт с други италиански вирусолози, той е убеден, че морето и слънцето трябва да се вкарат в действие като оръжие срещу вируса веднага, още преди да е готова ваксината срещу COVID-19.
„Ние, академиците, сме всички в очакване на тази ваксина. Трябва обаче да си зададем друг въпрос – какво представлява ваксината? Тове е едно антитяло. А ние вече имаме естествено създадена ваксина в антителата на онези, които не са се разболели въпреки вируса, и на онези, които са се заразили, но са оздравели. Трябва да използваме плазмата на оздравелите. Вливането на 200 милилитра плазма е огромна помощ за всеки болен. Това се нарича плазмафереза и не съм го измислил аз“, казва още проф. Джулио Таро.
Според него това е първата терапия – оздравелите трябва да станат донори на антитела, а не да бъдат третирани като разпространители на зараза. Експериментално този метод се използва вече в болници в Павия, Мантуа и Салерно.
„Вирусът може да се контролира с нормалните хигиенни мерки и чрез разпространението на антитела – размерът на заразата ще бъде намален чрез смяната на климата заради идването на летния сезон, в това число и на Север. Факторът климат е несъмнено много силен в разпространението на тази епидемия“, смята още италианският експерт.
„Как можем да не си дадем сметка, че броят заразени слиза драстично на юг? Морето и слънцето предпазиха част от Италия от заразата. Но не само при нас, а и в чужбина. Африка засега е почти незасегната.“

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията