Дими с екипа на Новара
Slide
Slide

Той е само на 12 години, но от месец и половина живее и тренира в най-модерната футболна база в Италия, избрана за №1 през последните две години. BGtourism.BG Ви представя Димитри Тодоров Димитров. Роден е на 30 октомври 2006 г. и само след броени дни ще празнува рожден ден. Личният празник малчуганът ще посрещне не къде да е, а на футболния комплекс в град Новара, където тренира Скуадра Адзура, както и местния тим.

Семейството на момчето споделя екскузивно пред читателите BGtourism.BG за пътя на футболния талант, който е бил два пъти на проби преди да замине. Последният път директорът на спортната база, който е германец, му е казал, че ще го одобри за отбора от набор 2006, тъй като българчето превъзхождало с 90% своите италиански връстници. Те го биели по физика, но на техника италианчетата често не можели да се ориентират откъде минавала топката на Дими.
Нашето момче е на Апенините от септември т.г. Получава повиквателна веднага след поредния си турнир в Дряново, където получава награда за най-добър халф.

Димитри влиза във футбола, когато е на пет години и половина. Първите си стъпки на игрището прави във ФК Изида в Добрич при треньорите Д. Недялков и Б. Минков. Още същата година започва да трупа награда след награда. Първата е от украинския консул за голмайстор на турнира.

Следват много призови места с отбора и индивидуални отличия. На по-късен етап след обединението на Изида с Добруджа облича „жълто-зелената“ фланелка, с която продължава да лети на терена и да бележи гол след гол, да прибира награда след награда. У нас последният специалист, който е работил с детето е треньорът Венци Желев. Днес Дими усилено учи италиански език и тренира усилено, за да може на рождения ден да си пожелае да стане като своите идоли и скоро мечтата му да се реализара.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията