Slide
Slide

Хотел Амелия, или познат ни като Дружба, в курорта Албена вече е история. Информационна агенция BGtourism.BG първи информира своите читатели за събарянето на хотела, като показа снимки от мястото. Сега отново сте сред привилегированите в онлайн пространството, за да видите уникалния проект, който ще се издигне в сърцето на комплекса. Той е дело на проектантско бюро „Албена“ с архитекти Светослава Коларова и Весела Петкова, които реализираха проекта на новото крило на Амелия Супериор с 40 стаи през 2013 година.

Хотелът бе първият тематичен в комплекса, а името му е на Амелия Мери Еърхарт – американска авиаторка, сред първите жени пилоти и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан. Родена е на 24 юли 1897 г. Изчезва безследно на 2 юли 1937 над Тихия океан по време на околосветски полет.

Професионалният тандем Коларова-Петкова впечатли миналата лято и с проекта си Парадайз блу Хотел и Спа, като линията, която е зададена е архитектурният стил да бъде запазен, но с модерно виждане.

Така екстериорно архитектите успяват чрез детайлите да предадат своя специален автограф, като черешката на тортата на новия петзвезден хотел Амелия е инфините басейн на покрива, който ще бъде и първият такъв в комплекса. Важно е да се отбележи, че хотелът няма да бъде открит през 2019 г., а врати ще отвори за сезон 2020.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията