Slide
Slide

Чрез изграждане на система за видеонаблюдение в Центъра за защита на природата и животните в Добрич ще се следи за нарушители. Това каза специално за информационна агенция BGtourism.BG директорът на зоопарка Християн Христов.


В голяма степен поставянето на камери за видеонаблюдение с цел охрана се налага заради отношението на посетителите към парка към неговите обитатели. Камерите ще са част от защитната система не на хората от животните, а точно обратното – трябва да се предпазят животните от хората. „Имало е случаи на отровени животни, на инциденти с хора, паднали в езерото поради невнимание или надвесване, на вандалство. Всички сухи дървета в основните части са изсечени, за да предотвратим евентуални инциденти. По всяко време на денонощието ще има наблюдение за всичко, което става на територията на Центъра за защита на природата и животните.

Проектът за видеонаблюдение ще обхване целия зоопарк, като се надяваме до Коледа камерите да бъдат монтирани и покрият главните критични точки“, заяви за BGtourism.BG Христов. Неговият екип ще следи за контрола, като това лично той ще прави по всяко време и чрез мобилния си телефон. В момента в зоопарка има 40 вида животни, като водеонаблюдението ще следи и постройки като администрация, каса, къщи на животни, ограждения, двете езера, кръглата волиера и други места.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията