Slide
Slide

В Индия художник прекара 10 години в създаването на най-високата скулптура на птица в света.

Керала. Можете да помолите всеки пътешественик да назове няколко страни, които трябва да посетите през живота си, и повечето от тях ще назоват Индия като страна, която всеки трябва да усети – от изключителна кухня до невероятна история, култура и свещени храмове, Индия определено е присъства в много списъци. Сега има още повече причини да посетите тази вълшебна страна, а една от тях е умопомрачителната статуя на орел, която връща към живота си стар мит, създаден от известния режисьор Раджив Аншал. Скултурата е разположена близо до Керала.

Легендата гласи, че гигантският орел на Рамаяна е паднал докато се е биел срещу Равана, за да спаси хиндуистка богиня Сита. Жителите на село Чадаямангалам в квартал Коллам, Керала, са знаели историята от много години, а сега тя е върната към живот по възможно най-добрия начин.
В момента това е най-голямата скулптура на птица в света.

снимка Team Jatayu

Ако някога посетите мястото, то не само скулптурата е интересна в района, но и много други интересни дейности за туристите, като скално катерене, спускане по скали, пейнтбол и стрелба с пушка. Наблизо има и аюрведически курорт, както и музей.

Това е най-голямата скулптура на птица в света, тъй като тя се простира на 200 фута от опашката до главата и също се изгражда на върха на високите кули Jatayupara.
Авторът на скулптурата, режисьор Раджив Аншал, казва, че за първи път е представил модел за тази скулптура на катедрата по туризъм през 80-те години, а за реализацията й са били отнети 10 години. Днес стотици хиляди туристи от цял свят посещават новата туристическа забележителност в Индия.

Светлана Михайлова

Сподели публикацията