Slide
Slide

София. Дестинацията фаворит, до която са закупени най-много самолетни билети за майските празници, е Лондон с 11.6% от общия брой закупени билети. Вторият най-посещаван град ще бъде Рим (11.2%), а Берлин се нарежда на трето място с 5.4%.

Топ 10 на най-посещаваните градове тази година

се допълва от Милано, Виена, Барселона, Париж, Атина, Франкфурт и Мадрид. Тази година Великден е много близо до майските празници и едва с 3 дни отпуск може да се направи около 10 дневна почивка. Къде ще пътуват най-много българите със самолет, анализира туристическата агенция eSky за Монитор.

За сравнение, миналата година в периода на великденските празници, българите са пътували най-много до Германия – Франкфурт и Меминген, Италия – Рим и Милано и на трето място Великобритания и в частност Лондон.

Полетите между София и Варна за периода заемат около 10% от общия брой закупени самолетни билети.

Статистиката показва също, че 36% от пътуванията със самолет по празниците ще бъдат по двойки, 12% от резервациите са с трима пътници, а други 12% включват повече от трима пътници в една резервация. Средната цена на самолетните билети за периода е била €156, а най-често използваните авиокомпании – нискотарифните и националният превозвач Bulgaria Air.

Сподели публикацията