Slide
Slide

Добрич. Цените на горивата в Добрич не помръднаха след рокадата на шефа на ЛукОйл Валентин Златев от 19 април. От втората половина на февруари първо ОМВ, а в началото на март и ЛукОйл преминаха на странен режим на работа. През седмицата средните стойности на горивата се качваха до 2.32 лв за литър дизел и 2.14 лева за бензин А95. Само през уикендите двете марки сваляха стойностите до 2.09 за дизел и 2.04 за бензин. Днес цените на горивата от последния уикенд – съответно 2.09 за дизел и 2.07 за бензин се запазиха за първи път и в днешния първи делничен ден.

ОМВ и ЛукОйл продължиха да продават на ниските цени от уикенда. Въпреки това на бензиностанциите нямаше опашки.

„Такива са цените до второ нареждане“, споделиха работници от ЛукОйл. „Замразените“ ниски цени идват само часове след рокадата на най-високо ниво в компанията. В същото време само на метри от популярните бензиностанции в града други петролни вериги продават горивата съответно за 2.30 лева за литър дизел и 2.20 за бензин.

В същото време проверка на екип на BGtourism.BG в страницата fuelo.net, където в реално време се посочват цените на горивата на всички петролни вериги в страната за днес – 22 април 2019 година, е посочено, че двете популярни марки ЛуКОйл и ОМВ продават горивото по 2.32 за литър дизел и 2.22 за A95.

Официалните цени във Fuelo на горивата в България за 22 април

Сподели публикацията