Slide
Slide

Велико Търново. С лична инициатива фотографът Радослав Първанов реши да зарадва сънародниците ни с онлайн излъчване на спектакъла „Царевград Търнов – звук и светлина“. Навръх своя празник, когато градът е посещаван от хиляди български и чужди туристи, той призова всички да останат по домовете си с цел да не се разпространи коронавируса.

Всички, които обичат старата столица и нейните емблематични светлинни спектакли, вече втора вечер във фейсбук страницата на Радослав Първанов наблюдават красиви записи от спектакъла „Царевград Търнов – звук и светлина“ и 3D mapping шоуто „Величието на Асеневци“.

Празникът на Велико Търново се свързва с победата на цар Иван Асен ІІ над епирския деспот Теодор Комнин в битката при Клокотница на 22 март (9 март ст. ст.) 1230 г., както и с деня на Св. Четиридесет мъченици.

„Звук и светлина“ се излъчва целогодишно, независимо от метеорологичните условия и може да бъде наблюдаван безплатно на националните празници и на празниците на града. Във всеки друг ден спектакълът се излъчва срещу заплащане, ако бъде направена заявка от индивидуални клиенти или организирани групи. Платените излъчвания се наблюдават от залата за наблюдение с панорамна тераса, намираща се зад Катедрален храм „Рождество Богородично”.

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията