Slide
Slide

В живота има магия. Е, може би не като вида, който виждате във филмите на Хари Потър, но различен вид. Говоря за вида, който преживяваме в умовете си, когато чуваме красива музика или се чувстваме като специален човек до нас. Но ежедневните борби и рутинни действия обикновено поемат и ни карат да мислим за нещо друго. За щастие, все още има тези магически, почти приказни места, където можем да се измъкнем от натовареността на всеки ден и да изпитаме магията от първа ръка.

1.Прованс, Франция
Прованс, регион в Югоизточна Франция, граничещ с Италия и Средиземно море, е известен с разнообразните си пейзажи, от Южните Алпи и равнините Камарг до валцуващите лозя, маслиновите горички, боровите гори и полетата от лавандула. На юг се намира Лазурния бряг, където елегантният град Ница и бляскавите курортни градове като Сен Тропе и Кан пресичат крайбрежието.

2. Бибури, Великобритания
Хълмистият регион Котсуолд е обозначен като „Район на изключителна природна красота” в югозападната част на Англия, а едно от най-хубавите села е Бибури, където зелените ливади се допират до древни каменни вили със стръмни скатни покриви. Реката Coln, която пресича селото, се излюпва с пъстърва, но най-живописната местност е Arlington Row, алея от вили от сепия, построени през 17-ти век, за да приютят тъкачи от близкия Arlington Mill.

3. Ротенбург, Германия
Ротенбург об дер Таубер е град в района на Ансбах на Мителфранкен, регион Бавария, Германия. Той е известен с добре запазения си средновековен град, предназначен за туристи от цял свят. Той е част от популярния романтичен път през южна Германия.

4. Гасадалур, Фарьорски острови
Разположен между Исландия и Норвегия, този невероятен остров е изпълнен с мъгла и мъгла навсякъде. Селцето има само 20 жители. Тези изпълнени със забавления омайни острови ще накарат всеки да живее в света на фантазията.

5. Халщат, Австрия
Градчето Халщат в централната част на Австрия се радва на прекрасна обстановка на брега на Hallstätter See, между девственото езеро и буйната планина, която рязко се издига от ръба на водата. Историята на солно добиване, датираща от хилядолетия, се превърна в траен просперитет на града, който е най-очевиден в красивия площад, ограден с покрити с бръшлян сгради.

6. Баньоне, Италия
Баньоне е красива община в провинция Маса-Карара, сгушена на почти 250 метра надморска височина в Националния парк на тосканско-емилианските Апенини. Районът му е Лунигиана, исторически италиански регион, който се простира днес до Тоскана и Лигурия, по поречието на река Магра.

7. Манарола, Италия
Това прекрасно село е сгушено на и надолу по стените на скалист излаз, с високи колоритни къщи, водещи надолу до малко пристанище и площад по-долу. Някои от къщите откъм водата на селото изглеждат така, сякаш във всеки момент могат да се промъкнат в морето.

8. Гокаяма, Япония
Гокаяма се състои от две исторически селища от ферми на gassho-zukuri в квартал Nanto в най-южната част на префектура Toyama: Suganuma и близкото селце Ainokura. Известен със своите многобройни сгради с формата на буквата „А“, построен в стил рустикална архитектура, известен като gassho-zukuri („молещи ръце“).

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията