Slide
Slide

София. Туристическият бранш се събира на 29 януари от 12 часа, за да протестира пред Народното събрание. Маркирани са следните искания: отлагане влизането в сила на действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички основни проблеми, касаещи прилагането й; отмяна на текстовете в Наредбата на НАП, касаещи запечатването на търговски обекти без изрично доказана вина от страна на търговеца, стопанисващ обекта; сформиране на работна група за обсъждане възможностите за въвеждането на диференцирана ставка на ДДС за храните и сектора на обществено хранене и развлечение, категоризирани по Закона за туризма, на 5 %, каквато е практиката в страните – членки на Европейския съюз.

„През последната година и половина проведохме много срещи, но не бяхме чути. Идеята на протеста не е да искаме оставки, а да има диалог, за да може да се намерят решения на проблемите в нашия бранш“, заяви за bgtourism.bg Ричард Алибегов – председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

Протестът е иницииран от Национален Организационен Комитет в защита на малкия и среден бизнес в България, подкрепен от Българската Асоциация на Заведенията /БАЗ/, Сдружение на Заведенията в България, БХРА и др. представители на малкия и среден бизнес. Припомняме Ви, че през последния месец ресторантьори и хотелиери имаха работни срещи в различни области на страната, за да маркират проблемите в бранша. На 25 януари хотелиери и ресторантьори започват символичните си протести като ще работят с жълти жилетки. Ако не се стигне до започване на преговори, ще последват ефективни протести, предупредиха от бранша.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията