Чепеларе
Slide
Slide

С природните си дадености домакините ще зареждат своите гости с родопско
дълголетие

Чепеларе. Стратегия за устойчиво развитие на здравния туризъм ще бъде създадена в Община Чепеларе. Това решение единодушно бе прието от Консултативния
съвет по туризъм в красивия родопски град по време на изнесено заседание в зимния ни курорт Пампорово. Водещо направление ще бъде климатолечението.
Чепеларе има голям потенциал да привлича много хора от цялата страна и чужбина заради уникалния си климат. Наличието на тези естествени лечебни ресурси определят региона като едно от най-добрите места за профилактика и лечение на заболявания на горните дихателни пътища и бронхиална астма, считат местните експерти в туристическия бранш, подкрепени от кметския екип.
Родопският град има амбицията да се утвърди на туристическата карта с марката „Зеленото сърце на България“.

Велинград може да бъде сертифициран като туристическа дестинация за здравен туризъм

Още преди близо 100 години Пампорово и Чепеларе възникват като летни, а не като зимни курорти и първата болница за лечение за белодробни заболявания е била в Чепеларе.
Планинският град днес привлича туристите с климата, горите си, условията за спорт и туризъм, съхранената природа и кухнята. Всички тези предпоставки водят до
прочутото родопско дълголетие, което домакините искат да предадат на своите гости. Предпоставка е географското разположение на Чепеларе: ниска влага, много слънчеви дни, висока отрицателна йонизация. Изключително важно е  наличието на иглолистните дървета  – много хвойна, ела и здравец, излъчващи фитонциди и обогатяващи въздуха с  отрицателни йони, които са от съществено за превенция на здравето и профилактика на белодробни и други заболявания.

Пампорово

С природните си дадености Чепеларе и Пампорово се явяват detox дестинациите на Балканите, насочени и за оздравяване на хора, които са само пред компютрите и нямат възможност да са на чист въздух в ежедневието си. Този край е отлична възможност за разкриване на потенциала на климатолечението у нас и здравния туризъм в епохата на алергиите, нездравословното хранене, на голямото напрежение сред децата и възрастните.

Обявиха датата на първия полет на WizzAir София – Санкт Петербург, цените на билетите са от 57.99 лева

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията