Slide
Slide
„Парк и СПА хотел Марково“ е финалист за престижни награди  
Пловдив. Един от рекордьорите по оценки на гостите в световните мрежи за резервации – 4-звездното бижу на Пловдив Парк и СПА хотел Марково, е сред финалистите за петото издание на Балканските награди за туристическа индустрия.
Златните статуетки, които ще отличат най-добрите в туризма на полуострова, ще бъдат връчени на 5 декември в хотел Маринела, съобщават организаторите на конкурса от ВИП Комюникейшън.
Разположен на 2 км от града – в подножието на Родопа планина, комплексът разполага със 110 помещения, конферентни зали и собствен СПА център с външен и два вътрешни басейна.
Ресторант „Belle Vue / Бел Вю“ смайва всеки гост с невероятната панорамна гледка към град Пловдив и ястия от интернационалната кухня, приготвени с подбрани висококачествени продукти. В зала „Bella Donna / Бела Дона“ се провеждат най-запомнящите се сватбени тържества и фирмени партита, а в зала „Piccolino / Пиколино“ – най-веселите детски рождени дни. Парк и СПА Хотел Марково осигурява на своите гости целодневен детски кът с аниматори, зала за игри, два тенис корта и мини голф.
Парк и СПА Хотел Марково продължава да инвестира в надграждане на своята материална база, като фокусът пада върху семействата и най-малките гости – през 2019 комплексът стартира изграждането на изцяло нов парк с детска въжена площадка – „Въжеландия“, футболно игрище с трибуни, алеи за велосипеди. Новоизградена е и ротондата за сватбени ритуали, която за момента е единствената в града. Инвестициите за изброените съоръжения са в размер на 3 млн. лева.
През септември 2019 г в СПА центъра на хотела вече функционира и втори вътрешен басейн с темепратура на водата 36°C, която се поддържа целогодишно.
Екипът на хотела е от 90 души.
Политика на комплекса по време на работният процес е опазването на околната среда – доказателство за което е дарението от 65 кг пластмасови капачки в последната инициатива на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“. Обектът е регистриран от Министерството на околната среда и водите за разделно хвърляне на всички видове отпадъци и има сключени съответните договори с лицензирани фирми за извозването им.
Хотелът е носител на престижни награди, сред които „Най-добър четиризвезден градски СПА хотел на 2018 г.“ от БХРА и „Награда за изключително партньорство с община Пловдив“ от Годишните награди в туризма 2018 г.
Отлични референции за него са дали Българската Федерация по волейбол (БФВ), Компанията за международни конгреси – втора кръгла маса на МВР, Мото-Пфое ЕООД, ПФК „Лудогорец“ – Разград, Елит Травел Интернешънъл ООД, Фамилекс и други.
Патриция Кирилова
Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК
Сподели публикацията