Slide
Slide

Истанбул. Вечерният полицейски час в Турция ще бъде напълно премахнат от 1 юли, обяви тази вечер в официално изявление пред нацията президентът на южната ни съседка Реджеп Тайип Ердоган. Досега беше забранено да се излиза от 22 часа вечерта до 05 часа сутринта, за да се ограничи разпространението на Ковид-19. Отпада забраната за излизане в неделя. До премахмането на ограничението се стигна благодарение на усилията, които Турция положи в борбата си с коронавируса. Това ще позволи да бъдат пълноценно реализирани вечерните тематични вечери с корабче по Босфора, в рибните ресторанти край Борсфора и на много други емблематични места.

Премахва се ограничението за музика в заведенията, като е разрешено такава да има до полунощ. Отпадат ограниченията при пътувания с градски транспорт и при междуградски пътувания, като досега възрастните и младежите нямаха право да ползват обществения транспорт. С още месец ще продължи подкрепата за ДДС към туристическия сектор. HES кодът ще бъде запазен.

Президентът каза, че в страната вече са ваксинирани 43 милиона души. Ердоган призова сънародниците си да продължат да спазват противоепидемичните мерки, изготвени от здравното министерство, както и хората да се ваксинират, защото това е жизненоважно не само за всеки, но и за страната. Президентът на Турция изказа своята благодарност към здравни работници за тяхната безкористна работа. 

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията