Снимки Руслан Йорданов
Slide
Slide

Каварна. Туристи от България, Румъния, Полша и други държави плуваха на воля в басейна във ваканционно селище Топола Скайс Ризорт & Аквапарк край Каварна по време на лошите метеолорогични условия през последните дни над страната. Басейнът се различава с това, че през топлите месеци конструкцията над него се избутва в двата края на водното съоръжение и така по-голямата му част е пряко огрявана от слънцето. Промяната от зимен към летен режим на ползване се случва в рамките на 15 минути.

Закритият басейн функционира от началото на сезон 2020. Размерите на басейна са 8/16 метра, а дълбочината му е 1.2 м.

Голямото предимство на този тип конструкция е, че басейна може да бъде използван еднакво приятно не само през топлите, но и през студените месеци от април до октомври.

Промоции за Топола Скайс Ризорт & Аквапарк

През студените месеци температурата на водата може да достигне до 32 градуса, а тази на въздуха до 35 градуса. Водата се отоплява с термопомпа, а отоплението на въздуха е със специални обезвлажнители, който едновременно имат и функцията да затоплят въздуха“, споделя пред Bgtourism.bg управителят на ваканционното селище Добромир Вълев.

Добромир Вълев

Водните съоръжения в комплекса са на международно ниво, всички са изградени от лидера в бранша Акватек.

Освен на басейна с подвижен покрив, гостите имат възможност да плуват на воля и в другите големи басейни в комплекса – басейн с инфинити гледка, басейн на две нива и басейн с две зони – една за възрастни и една за деца.

Синоптикът Анастасия Стойчева: Лято е! Температурите скачат до 35 градуса още тази седмица (видео)

Ваканционното селище разполага и с пеещ фонтан, който синхронизира движението на водата с ритъма на музиката. Методът, по който е изработен, е същият, който е използван и при фонтаните в Дубай.

Нова туристическа атракция нарежда Каварна до Париж, Дубай и Лас Вегас (снимки и видео)

Комплексът разполага и с Аквапарк с уникален басейн с вълни, детски замък с множество пързалки, 5 големи пързалки и зона с малки водни атракции.

През последните години мястото се утвърди като безопасна и атрактивна дестинация за семеен туризъм сред българи, румънци, поляци, германци и други туристи.

Комплексът е от затворен тип и гостите се радват не само на уникална панорама, спокойствие и безопасност, но и на красива зеленина и поддържана инфраструктура. През свободното си време те имат възможност да посетят СПА центъра или да се възползват от богатите възможности от развлечения в Топола Скайс Ризорт & Аквапарк.

Златните момичета от ансамбъла вдигнаха адреналина си на туристическа атракция край Каварна (видео)

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията