Slide
Slide

„Бъдеще за туризма“ не си представят бъдещето ни на туризма начело с Ангелкова

София. Второ искане за оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова бе входирано в рамките на деня в Министерски съвет, адресирано до премиера. В сутрешните часове на деня това направиха Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и Българската Асоциация на туристическите агенции (БАТА).

БАТА и АБТТА излязоха с отворено писмо до премиера за исканата оставка на Ангелкова

Преди броени минути и от Обединение „Бъдеще за туризма“ потвърдиха, че са депозирали в 12.35 часа днес в Министерския съвет писмо с искане за отстраняването на ресорния министър на туризма Николина Ангелкова. Сред мотивите е липса на професионална компетентност и невъзможност за справяне с проблемите в сектора по време на кризата заради Covid-19.

Официално: Браншът иска оставката на Ангелкова, изброи и мотивира причините пред премиера

В обединението влизат туроператори, хотелиери, превозвачи, екскурзоводи, собственици на места за настаняване. То представлява над 70 на сто от браншовите организации и юридически лица в сектора. Повече от 30 асоциации и сдружения в областта на туризма подкрепят искането за оставка на министъра. Днес Българската Асоциация на Заведенията също излезе с критично писмо към министъра.

БАЗ нападна Ангелкова за … неверни данни, иска официална статистика

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията