Slide
Slide

Туризмът Гърция ще залага на развитието на луксозния къмпинг като алтернатива за съживяване на икономиката на пострадалите от бежанската вълна острови в Егейско море. Това съобщава Новини Лондон, позовавайки се на гръцките медии. Очаква се луксозните къмпинги да привлекат както млади хора, но и тези на средна възраст, които са готови да направят компромис с комфорта, за да се насладят на свободата да живеят в дивата природа. Предвижда се луксозните къмпинги да се изградят на остров Лесбос и районите на Коринт и Атика.

„За първи път Лесбос ще бъде пионер в туристическата индустрия, с инвестиция, която има за цел да влезе в сектора на луксозното настаняване – с 5-звезден лагер – и да привлече нов профил на туристи, които ще имат възможност да посетят острова, „каза Йоанна Валина, архитект с Aegean Escapes.

Компанията планира да изгради луксозни палатки на парцел с площ от 16 968 кв. м. в селски район в западната част на остров Лесбос. Къмпингът ще включва две сгради с басейни и турска баня, открито барбекю и открита традиционна каменна пещ.

22-те луксозни палатки ще бъдат разположени сред маслинови дървета и ще бъдат премахнати в края на туристическия сезон, заедно с цялото оборудване. Когато къмпингът е затворен, на парцела няма да има видими белези от туристическата активност.

Сподели публикацията