Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. „Няма да спазваме повече ограничения от тези, наложени към момента! Дискриминационни ограничения без никакъв реален здравен ефект. Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на COVID-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан“. Това зявяват от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията в позиция, която е изпратена до медиите.

Целият текст на двете организации, които представляват заведенията у нас.

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и регионално ниво, заявяваме категорично и безпрекословно:

НЯМА ДА СПАЗВАМЕ ПОВЕЧЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ОТ ТЕЗИ, НАЛОЖЕНИ КЪМ МОМЕНТА! ДИСКРИМИНАЦИОННИ ОГРАНИЧЕНИЯ БЕЗ НИКАКЪВ РЕАЛЕН ЗДРАВЕН ЕФЕКТ!
Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на Covid-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан.

Отново се говори за затварянето на част от нашия сектор и допълнителното ограничаване на останалата част. На единствените бизнеси, в които се въведе „зелен сертификат“ и в които все пак се постигна допълнителна безопасна среда.
Казахме ви неведнъж какво трябва да бъде направено, но вие или нямате капацитета да го разберете, или съзнателно се опитвате да ни затриете. Няма какво повече да се обясняваме и да ви изтъкваме доводи и доказателства. Нито ги заслужавате, нито има какъвто и да е било ефект от тях, казани ви в лицата. Всичките ви действия издават единствено популизъм и страх!

На всичкото от горе не направихте нито една работеща мярка, от която засегнатият бизнес да получи подкрепа. Стигаме до извода, че това е абсолютно целенасочено.
И докато ние страдаме и изчезваме, вие отидохте на кино! Без маски! С цялото ни уважение към киното!
Искате да водим война с държавата, с институциите, които са нагърбени да следят за спазването на мерките? Ще я водим, защото няма какво повече да губим. Отсега ви казваме – викайте танковете срещу нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!

И още нещо:
Кунчев, оставка! Оставка на всеки, който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор. Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията.

Сподели публикацията