Slide
Slide

Септември, Пазарджик. Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Илия Илиев взе участие в представянето на брандиран вагон от теснолинейката с фолклорни мотиви от целия свят. Събитието се проведе на гара Септември по инициатива на Art4Diplomacy. Целта е да се промотира културното наследство, туризъм и обществен живот.

Културният проект „Галерия на колела – мостове между народите“, съчетаващ елементи от близки и далечни страни, бе представен от художник Петя Илиева в присъствието и на посланици от пет континента.

На церемонията присъства Н. Пр. Херо Мустафа – посланик на Съединените щати у нас

При прозрачни процедури на обществени поръчки Министерството на транспорта и съобщенията ще разчита на всички компании, независимо от коя държава са, да помогнат за развитието на железопътния транспорт, заяви зам.-министър Илия Илиев. Той отбеляза, че теснолинейката Септември-Добринище е желан маршрут за български и чуждестранни туристи и са необходими постоянни инициативи в подкрепа на това. Илиев бе категоричен, че усилията на МТС са целенасочени в посока за ускорено развитие на железопътния транспорт.

Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева също участва в представянето на „Галерия на колела – мостове между народите“ върху единствената действаща теснолинейка в България.

Проф. Модева поднесе поздравителен адрес до организаторите от името на министъра на туризма Христо Проданов, като заяви, че подобен тип събития засилват разпознаваемостта както на град Септември и региона, така и на България като туристическа дестинация и помагат да се утвърди положителният имидж на страната ни, привличаща все повече посетители през цялата година.

Тя поздрави всички присъстващи и за усилията, които полагат да развиват и популяризират българското културно наследство, туризма и обществения транспорт както сред българските, така и сред чуждестранните туристи. „Министерството на туризма винаги ще подкрепи всяка идея и инициатива, която влияе позитивно за напредъка на туризма в страната и утвърждаването ѝ като целогодишно място за пътувания и ваканции, предлагащо висококачествени и разнообразни продукти и услуги“, заключи зам.-министърът.

Сподели публикацията