Slide
Slide

София. Международното туристическо изложение “Ваканция и СПА Експо”, което е най-голямото и значимо туристическо събитие в България, е планирано да се проведе на 24 и 25 февруари при всички необходими противоепидемични мерки, които ще осигурят безопасността  на участниците и посетителите в условията на световна пандемия. Тази година акцентът на изложението ще бъде „Завръщане към нормалното“.

Министърът на туризма Христо Проданов ще открие събитието и ще представи основните теми, върху които Министерството ще работи, във връзка с привличане на нови туристи, липсата на кадри, стимулиране на вътрешния туризъм и разрешаването на още много други проблеми, свързани с туристическия сектор в България.

Изключително важна тема ще е и обединението на бранша.

Програмата на изложението предвижда и дискусионни панели, на които ще бъдат обсъждани важни теми и въпроси, касаещи туристическия бранш. Както всяка година, се очаква и голям международен интерес.

При засилени мерки за сигурност започна туристическото изложение в Мадрид (снимки)

Достъпът на международното туристическо изложение “Ваканция и СПА Експо”, насрочено за 24-25 февруари, ще бъде със зелен сертификат за ваксинация или преболедуване, отрицателен PCR тест от последните 72 часа или бърз тест от последните 24 часа. Това обявиха днес организаторите на най-голямото туристическо събитие у нас, които са се погрижили да направят организация за спазване на всички разпоредби за защита и хигиена, приложими по време на събитието и Интер Експо Център.

Ето и част от мерките:

* За удобство на участници и гости на входа на Центъра ще работи лаборатория за бързи тестове.

* Увеличен е размерът на пътеките между щандовете за осигуряване на необходимата безопасна и комфортна дистанция между участниците в изложението, осигурени са дезинфектанти на всички входове и изходи, на информационните дескове и на местата за хранене, както и по-често почистване на общите пространства, залите и контактните повърхности, а носене на маски в затворените пространства ще е задължително.

* Интелигентното управление на вентилационните системи в изложбените зали осигуряват добро проветряване на изложбените и конгресни зали.

* За да могат да се проследят контактните лица в случай на съмнения за случаи на инфекция, фокусът ще е върху онлайн регистрацията на посетителите, както и регистрация на всички хора, участващи като изложители, доставчици, подизпълнители и др.

Сподели публикацията