Slide
Slide

Разлог. Скоро многобройните туристи в разложкото село Баня, известно с минералните си извори, ще карат спокойно колите си в населеното място, където доста улици са в лошо състояние. те обаче ще станат като нови, защото община Разлог предвижда тази година да налее 1,5 милиона лева за реконструкция на улиците в курортното селище. Голямата сума е 1/3 от всички капиталови разходи в инвестиционната програма на общината, която е на стойност 4 761 854 лева.

Велинград може да бъде сертифициран като туристическа дестинация за здравен туризъм

„Тук идват все повече туристи, много от тях карат луксозни коли, а улиците в селото не са в добро състояние. Имаме да наваксваме по отношение на инфраструктурата, затова насочваме там усилията си. Баня е перлата ни в областта на туризма”, категорични са пред kmeta.bg от кметството в Разлог.

Иновативно! Наш курорт ни кани на театър по време на ски ваканция

72 са минералните извори в Баня – температурата на водата в тях е между 37 и 57 градуса по Целзий. Тя може да се ползва за СПА, балнеолечение и профилактика на хронично-възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, помага за възстановяване след получени травми – счупвания, изкълчвания, натъртвания. Полезна е за болежки при ревматизъм, гръбначни болки, за лечение на възпаления на нервната система. Затова Баня се очертава като най-доброто място за СПА и балнеолечение в цяла Югозападна България. Предимство за селото е и близостта му до курортите Разлог и Банско и до ски центъра в Пирин планина. Над 20 са вече минералните басейни. Насам идват все повече хора на баня и плаж. И не само през лятото. Защото топлата минерална вода води гости тук през цялата година.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията