Slide
Slide

Варна. Българските екскурзоводи и планински водачи искат от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова да бъдат ваксинирани до края на март 2021 г. Днес те изпратиха писмо до ресорния министър с копие до Ирена Георгиева – зам.-министър на туризма. Писмото е подписано от Николай Миндов – председател УС на Асоциация на екскурзоводите в България, Христина Неделчева – председател УС на Съюз на екскурзоводите в България, и Любомир Попйорданов – председател на УС на Сдружение „Планини и хора – асоциация на планинските водачи в България“.

Националният борд по туризъм иска първо ваксини за готвачи, камериерки и сервитьори

Във връзка с предполагаемият и очакван рестарт на туризма през месец април 2021, както и със започналите продажби на почивки и екскурзии от страна на ТО и ТА, молим, за създаване на необходимата организация, както и включване на екскурзоводите и планинските водачи в списъка за приоритетно ваксиниране. При възможност двете фази на ваксинация да бъдат заложени до края на месец Март 2021г.

Настоящата молба е обусловена от факта, че при осъществяване на служебните си задължения нашите членове осъществяват контакт с голям брой лица и възможността да се заразят или разпространят заразата с КОВИД-19 е много голяма„, се казва в писмото на екскурзоводите и планинските водачи.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, LinkedIN, YouTube.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Най-важните новини от туризма в България

Сподели публикацията