Красимир Гергов, снимка НБТ
Slide
Slide

София. Националният борд по туризъм днес депозира писмо до Марияна Николова- вицепремиер и и министър на туризма, с копие до проф. Костадин Ангелов – министър на здравеопазването и до проф. Красимир Гигов – председател на Националния ваксинационен щаб, относно необходимостта служителите в сектор Туризъм (рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния персонал на летищата София, Варна и Бургас и др.) да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон.

Прилагаме текста на писмото:

Уважаема г-жо Вицепремиер и Министър на туризма,
Уважаеми г-н Министър,
Уважаеми проф. Гигов,

Обръщаме се към Вас от името на Националния борд по туризъм относно необходимостта служителите в сектор Туризъм (рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния персонал на летищата София, Варна и Бургас и др.) да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон.

Считаме за особено важно това предложение да бъде реализирано с оглед осигуряване от една страна на безопасност и сигурност на служителите в сектора, които поради характера на своята дейност контактуват с множество хора и са пряко изложени на риск от заразяване с COVID-19, а от друга страна подобно решение ще създаде сериозно конкурентно предимство за България в международната ни комунакация като безопасна и сигурна дестинация.

С уважение,
Красимир Гергов, Председател на УС на НБТ

Д-р Полина Карастоянова, Изпълнителен директор на НБТ

Бъдете информирани с най-важните новини от света на туризма! Харесайте страницата ни във фейсбук ТУК

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията