Slide
Slide

Боксьорката слага край на кариерата си

Добрич. Стойка Петрова е избрана за Спортист №5 на България за 2018 година. Националката тази година достигна до вицешампионската титла на световното първенство по бокс за жени в Индия.

Боксьорката от Добрич е най-предно класиран състезател на този спорт в престижната национална класация, като веднага след нея в авторитетната десетка е Кубрат Пулев. Стойка благодари на българската федерация по бокс и на президента Красимир Инински.

„Със смесени чувства изпращам 2018 година, тъй като съм леко разочарована за това сребро през годината. То ми е второ, а всеки се бори за върха.
Най трудната битка бе преди 2018-а, тъй като лекувах травма, за да мога да се завърна. Много е тежко, когато един състезател е отсъствал дълго време, но смятам, че го направих по най-добрият начин.
Имам планове за драстична смяна на категорията. Смяната ще бъде в личен план, тъй като ще се отдам повече на семейството и ще прекратя състезателната си дейност. Ще се отдам на треньорството. Това решение е взето след края на Световното първенство. Близо е 2020 година, когато е Олимпиадата, но виждате, че тази година за бокса е много добра. Имаме шест медала при жените, европейска титла до 22 години, а аз ще бъда до състезателите, за да ги подкрепям. Най-ценният ми момент за мен е предложението за брак от моята половинка“, сподели Стойка Петрова.

За 61-ви път се провежда анкетата. В момента тече церемонията в зала „Арена Армеец“ в София. За отбор на годината е избран ансамбъла по художествена гимнастика, а за Спортист №1 при хората с увреждания Денислав Коджабашев. Петър Касабов от националния тим по борба е избран за треньор на годината. Церемонията се предава пряко по БНТ 1. В допитването участваха 139 журналисти от 49 електронни и печатни медии. Спортист №1 е националката по борба Тайбе Юсеин.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията