Slide
Slide

Трявна. Община Трявна вече има ново туристическо лого. За победител в конкурса бе избрано предложението на Лила Колева. Припомняме Ви, че общо 26 идеи за лога постъпиха, като 23 от тях отговориха на критериите и бяха допуснати до онлайн гласуване във фейсбук, както и до обсъждане от комисията, която бе председателствана от Марин Маринов – зам.-кмет на Община Трявна.

Започва конкурс за лого „Варна – 100 години курортен град“

„За основа на логото избрах композиция от своеобразни форми, свързани помежду си в една обща. Елементите, които характеризират най-добре Трявна, според мен са красивата природа, уникалната типична за района архитектура и занаятите“, споделя в своето предложение Лила Колева. Тя посочва, че този проект показва:

–     Природа – реката, планината, цветни градини

–     Архитектура – емблематичната за града Часовникова кула и Гърбавия мост

–     Занаяти – дърворезбата  и  по-точно  стилизиран  елемент  от  Майското  слънце  в Даскалова къща

„Цветовото разнообразие в композицията изразява не само отделните характерни елементи за града, но и многообразието на различните забележителности, занаяти и богатото културно наследство. Като чисто маркетингов похват, многото и по-ярки цветове също привличат погледа, без да се преминават границите на нормалното и достатъчното“, посочва авторката на логото в своето представяне пред Общината.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията