Slide
Slide

София. Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обсъди мерките от пакета „Заетост х3“ с представители на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева се срещна днес с председателите на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов и на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов.

На дискусията присъстваха и техни представители. По време на работната среща бяха обсъдени стриктното спазване на противоепидемичните мерки, както и трите мерки от пакета „Заетост х3“ – вторият вариант на 60/40, схемата „Заетост за теб“ и т.нар. помощ от 290 лв.

По думите на министър Сачева Министерството на труда и социалната политика е отворено за предложения за промяна в дизайна на мярката 60/40 от началото на 2021г. До момента по нея са платени около 400 млн. лв. на фирми от всички браншове, като се очаква средствата да достигнат до 600 млн. лв. в края на годината. Членовете на БАЗ и СЗБ се ангажираха да изпратят своите предложения за бъдещето на мерките за подкрепа на бизнеса, които са с държавно и европейско финансиране

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията