Мадрид, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide
Мадрид. От днес – 20 септември, няма да е задължително представянето на ваксинационен паспорт за влизане в Испания. Решението е съгласно резолюция на Министерството на здравеопазването, публикувано този понеделник в Държавен вестник (BOE).
В същото време Испания удължи ограниченията си за влизане за посетители от страни извън ЕС, включително Обединеното кралство, поне до 15 ноември, което означава, че все още има няколко документа, които пътуващите до Испания трябва да покажат, преди да могат да влязат в страната, съобщава The Local.
Формулярът за здравен контрол на Испания трябва да бъде попълнен преди пътуване, ако държавата, в която ви е издаден сертификат за ваксинация, тестване или възстановяване, не е в списъка. Обединеното кралство е в списъка, така че няма нужда британците да попълват формуляра, но идващите от САЩ, Канада и Австралия все още трябва да го направят. Това означава, че ограниченията ще останат в сила за октомврийската полусрочна ваканция в Обединеното кралство – време, когато много британци ще планират ваканции в Испания.
Въпреки Brexit, Испания остава най-добрата дестинация за почивка за британците през 2022 г. През първите седем месеца на годината 8,4 милиона британци са посетили Испания, според последните налични данни от Националния статистически институт на Испания (INE). Всички ограничения на Covid-19 в Испания приключиха, с изключение на необходимостта да се носи маска в обществения транспорт, в аптеки, болници и домове за възрастни.
Сподели публикацията