Slide
Slide

София. Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България съобщиха, че са получили покана за работна среща с министъра на туризма Стела Балтова в 15.30 часа днес в сградата на министерството.

Представителите на заведенията посочват, че поканата е за разработване на схема за държавна помощ, съгласно чл. 112 от Закона за държавния бюджет! Въпросният член предвижда държавна помощ за предприятия със спад в оборота най-малко 30% в сравнение с 2019 г. и безвъзмездна помощ до 30 000 лв.

„Мястото на точно тази среща за разработване на мерките не е в министерството на туризма. Това е отговорност на министерствата на финансите, икономиката, труда и социалната политика“, категорични са от СЗБ и БАЗ. Браншовите организации считат, че тяхното експертно мнение е трябвало да бъде потърсено преди изобщо да се стигне до актуализацията на бюджета, но това не е било направено.

„За нас целта е единствено тупкане на топката и опит да се замажат очите на бизнеса! Оставете бизнеса да работи, той знае как да оцелее, въпреки вас!“, споделят още от СЗБ и БАЗ.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията